Úterý, 19. března 2024

Change - životní hodnoty ve změnách klimatu

Change - životní hodnoty ve změnách klimatu

Česko-rakouská interaktivní výstava "Change - životní hodnoty ve změnách klimatu" se v prosinci 2018 přestěhovala z Windhaagu bei Freistadt do Českých Budějovic, kde bude zejména školním kolektivům bezplatně k dispozici do poloviny dubna 2019.


Žáci si na výstavě spočítají vlastní uhlíkovou stopu, společně s lektory z Energy Centre České Budějovice se zamyslí nad možnostmi jejího snížení a nad termíny: odpovědná spotřeba, úspory energie, obnovitelné zdroje energie a udržitelnost. Skenery a interaktivní panely nahradí tužku a papír, vyučovací hodina uběhne jako voda a závěrečné porovnání výsledných hodnot inspiruje ke snížení produkce CO2 v oblastech spotřeby, mobility a bydlení.

Je 10 tun CO2 na osobu a rok hodně nebo málo? Jaký je evropský průměr a jaký cíl? Přijďte si pro odpovědi na výstavu Change - životní hodnoty ve změnách klimatu. Rezervace termínů na tel. č. 387312518.

Výstavu navrhl Klimabündnis OÖ (Spolek na ochranu klimatu Horní Rakousko) a Klimarettung OÖ (Záchrana klimatu Horní Rakousko) a do pohraničního regionu Mühlviertel -- jižní Čechy ji přivezl spolek Energie Bezirk Freistadt. V rámci programu "INTERREG -- Rakousko -- Česká republika" byla výstava pojata jako dvojjazyčná.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů