Sobota, 20. dubna 2024

Většina evropských firem nemá podle průzkumu ekologické cíle

Většina evropských firem nemá podle průzkumu ekologické cíle

Většina evropských společností nemá žádný cíl pro snížení emisí skleníkových plynů, přestože 80 procent považuje změnu klimatu za podnikatelské riziko. Vyplývá to z průzkumu analytické organizace CDP (Carbon Disclosure Project), o němž informoval britský list The Guardian.

Mezi těmi firmami, které si cíle v oblasti klimatu stanovily, pouze každá třetí plánuje dále než do roku 2025. Společnosti se soustředí na svá vedení, 47 procent odměňuje své výkonné ředitele za výsledky v oblasti ochrany klimatu a čtvrtina váže pobídky na ekologické cíle.

Evropské společnosti zaujímají zhruba polovinu na seznamu předních firem CDP. Přestože 53 procent ze sledovaných podniků nemá klimatické cíle, 58 procent ohlásilo snížení emisí uhlíku v loňském roce. Celkově jde o pokles o 85 milionů tun oxidu uhličitého, což představuje roční emise Rakouska. Třetina společností ale ohlásila zvýšení emisí.

V letošním roce společnost CDP obdržela informace od 849 evropských firem ve 23 zemích s celkovými emisemi kolem 2,3 miliardy tun oxidu uhličitého. Tento objem je vyšší než emise Británie, Německa a Francie dohromady.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů