Čtvrtek, 28. března 2024

Ve St. Městě hořelo 20 tun elektroodpadu, nikdo neutrpěl zranění

Ve St. Městě hořelo 20 tun elektroodpadu, nikdo neutrpěl zranění

Ve Starém Městě na Uherskohradišťsku hořelo dnes odpoledne zhruba 20 tun elektroodpadu. Požár se hasičům podařilo poměrně rychle zlikvidovat a obešel se bez zranění. ČTK to řekla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková. Hasiči přesto kvůli hustému kouři vyzvali obyvatele města, aby pokud možno neotvírali okna a omezili pohyb v okolí zasažené lokality.

Oznámení o požáru v areálu společnosti Kovosteel Recycling přijali hasiči krátce před 12:45. Na místo vyjížděla jedna profesionální a tři dobrovolné jednotky. "Šlo o požár elektroodpadu ve velké kovové kóji, který podle vyšetřovatele způsobil zkrat baterie. Odhadovaná škoda způsobená požárem je 50.000 korun," uvedla Javoříková.

Při zásahu vyváželi hasiči uskladněný odpad na volné prostranství, kde jej postupně dohašovali. Likvidaci požáru, kvůli kterému nebylo podle mluvčí nutné vyhlásit vyšší stupeň požárního poplachu, ohlásil velitel zásahu ve 14:15.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů