Úterý, 19. března 2024

Na ekologických protestech v Londýně bylo zadrženo na 400 lidí

Na ekologických protestech v Londýně bylo zadrženo na 400 lidí

Policie v Londýně od pondělí, kdy ekologičtí aktivisté začali blokovat dopravu ve snaze přinutit vládu k rázným krokům v boji proti klimatickým změnám, zadržela na čtyři stovky demonstrantů. Dnes o tom informovala agentura DPA.

"Doposud bylo zadrženo asi 390 lidí," uvedla mluvčí londýnské policie. Tři z nich, kteří se v úterý z nástupiště lepidlem přilepili k vagonům, by ještě dnes měli stanout před soudem.

Do ekologických protestů na několika místech v centru Londýna se v pondělí zapojily tisíce lidí a organizátoři ohlásili, že blokovat provoz chtějí nepřetržitě přinejmenším do pátku.

Protesty organizuje skupina Extinction Rebellion (Rebelie proti vyhynutí), která má podle BBC tři základní požadavky: nulové uhlíkové emise do roku 2025, zřízení občanského shromáždění pro nalezení řešení ekologických problémů a to, aby vláda říkala pravdu o klimatických změnách. Skupina se chce sejít s britskou premiérkou Theresou Mayovou a vzkazuje, že své protesty bude stupňovat, pokud vláda nezačne konat.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů