Čtvrtek, 25. dubna 2024

POZVÁNKA: konference Elektromobilita v praxi

POZVÁNKA: konference Elektromobilita v praxi

V úterý 4. června proběhne v Praze již 2. ročník konference Elektromobilita v praxi. Hlavním tématem budou zkušenosti s provozováním elektromobilů v hromadné i individuální dopravě a rozvoj dobíjecí infrastruktury v ČR.

V počtu prodaných elektromobilů i možností dobíjení je Česká republika stále na spodní části žebříčku evropských zemí. Očekává se však, že rok 2020, kdy v platnost vstoupí nové emisní limity pro automobily bude zlomový i v ČR. Konference představí první zkušenosti s využitím elektromobilů v ČR a to z prostředí měst i firem, podporu státu i možnosti financování elektromobility.

Velkým tématem nejenom konference stále zůstává rozvoj sítě dobíjení i otazníky s tím spojené: veřejné dobíjení vs. domácí, cenová politika hlavních provozovatelů dobíjecích stanic, ekologické dobíjení s využitím solární energie, možnosti akumulace energie, chytré městské dobíjení a další.

Plány a zkušenosti v rozvoji elektromobility představí na konferenci například představitelé dvou českých měst:Trutnov a Tábor vsadily na elektromobilitu a mají první zkušenosti i plány do budoucna - v oblasti nasazení elektromobilů v městské hromadné dopravě a v budování infrastruktury dobíjení.

Součástí konference bude výstava různých typů elektromobilů, včetně možnosti testovacích jízd.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů