Čtvrtek, 28. března 2024

Jihomoravský kraj: Celoroční sbírka šatstva pro osoby v nepříznivé životní situaci

Jihomoravský kraj: Celoroční sbírka šatstva pro osoby v nepříznivé životní situaci

Sbírku šatstva pro osoby nacházející se v nepříznivé životní situaci, kterým se kromě jiných základních potřeb nedostává také náhradní oblečení, organizuje Jihomoravský kraj ve spolupráci s Odborem sociální péče Magistrátu města Brna již od roku 2015. Rozšířením této pomoci je celoroční sbírka šatstva, vyhlášená od května letošního roku.

"Každé první pondělí v měsíci budou moci zaměstnanci krajského úřadu přinést na odbor sociálních věcí nejen oblečení, které už nebudou potřebovat, ale také boty, batohy, ručníky, ložní prádlo, spacáky a deky atd. Výtěžek sbírky bude průběžně předáván přímo do tzv. sociálního šatníku oddělení sociální pomoci a prevence Magistrátu města Brna, jehož zaměstnanci následně vybrané věci rozdělí potřebným klientům," řekl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Marek Šlapal.

Jednou ze základních hodnot, kterou Krajský úřad Jihomoravského kraje uznává, jsou principy společenské odpovědnosti aplikované v různých činnostech úřadu. Je proto pro něj samozřejmostí věnovat pozornost nejenom zaměstnancům, ale také svým klientům a lidem, kteří potřebují pomoc. Krajský úřad Jihomoravského kraje se v roce 2013 stal první institucí veřejné správy v ČR, která systém managementu společenské odpovědnosti certifikovala. V roce 2014 obdržel ocenění Národní cena ČR za společenskou odpovědnost v kategorii veřejná správa.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů