Sobota, 20. dubna 2024

Elektrický Harley přijde na český trh v září

Elektrický Harley přijde na český trh v září

První elektrický motocykl Harley-Davidson přijde na český trh během září. Dovozce již registruje několik předobjednávek stroje pod názvem LiveWire od českých zákazníků a letos chce prodat jednotky kusů. V příštím roce by to mohlo být již kolem 50 elektrických harleyů. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl ředitel zastoupení pro střední a východní Evropu Bohumír Přeučil.

Letos bude LiveWire prodávat pouze prodejce v Praze, v dalších letech firma počítá z rozšířením prodejních míst i na Brno a Ostravu. Cena stroje bude přesahovat 700.000 korun bez DPH.

"První elektrický model LiveWire skvěle naplňuje naši strategii More Roads, představenou loni v létě, díky které se snažíme motocykly Harley-Davidson a neopakovatelný pocit z jízdy zpřístupnit stále většímu počtu jezdců. LiveWire je tak jednou z našich významných příležitostí a v následujících letech na něj budou navazovat i lehké elektrické motocykly," uvedl marketingový manažer pro region střední a východní Evropy Michal Fric. To, že značka přichází s elektrickými modely však podle něj neznamená, že popře svou více jak stoletou DNA založenou na velkých benzinových dvouválcích.

Elektrický Harley zrychlí z nuly na 100 km/h za tři vteřiny a dosahuje maximální rychlosti 177 km/h. Dojezd stroje ve městě je 225 km, na dálnici pak 142 km. Stroj se dobije z běžné zásuvky za hodinu kapacitou pro ujetí 20 km.

Elektrický motor modelu LiveWire nepotřebuje spojku ani řazení převodových stupňů a podstatně zjednodušuje ovládání pro začínající jezdce. Všichni jezdci ocení brzdný účinek rekuperačního režimu, který ukládá energii zpět do baterie.

Harley LiweWire si budou moci prohlédnout návštěvníci akce Prague Harley Days, která začíná v pátek na pražském výstavišti v Holešovicích. Organizátoři letos čekají přes 30.000 návštěvníků.

V ČR je podle přeučila registrovaných 2436 motocyklů na elektřinu. zatímco loni si majitelé zaevidovali 82 elektrických motorek, letos to bylo v prvním půlroce již 280 strojů.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů