Čtvrtek, 28. března 2024

Turistická plavba elektrolodí na Slezské Hartě

Turistická plavba elektrolodí na Slezské Hartě

Od letošní sezóny bude dalším lákadlem pro turisty unikátní elektroloď. Zájemci si užijí plavbu po hladině Slezské Harty už od začátku června. Moravskoslezský kraj tak pokračuje v podpoře cestovního ruchu, na pořízení elektrolodi dal 14 milionů korun.

,,Věřím, že bude pro všechny návštěvníky plavba po Slezské Hartě nezapomenutelným zážitkem. Tato vodní nádrž se řadí mezi deset největších v republice a nachází se v ochranném pásmu, kde je zakázáno používat lodě se spalovacími motory. Proto bude loď poháněná bateriemi. Její provoz bude tedy šetrný k životnímu prostředí a k vodě v nádrži, která se kromě rekreace využívá i jako zdroj užitkové vody," uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák s tím, že loď dostala jméno Harta na základě ankety.

Velkokapacitní elektroloď Harta pojme 45 výletníků a posádku. Má bezbariérové provedení a v podpalubí má prostor na přepravu až 10 kol. ,, Samozřejmě se počítá také s návštěvami mladých rodin. Rodiče nemusí mít obavy, na lodi je vyhrazeno i místo pro kočárky, a to za poplatek 20 korun. Určitě lidé ocení, že si na výlet s sebou budou moci vzít i svého psa. Během plavby bude turistům k dispozici lodní bufet, bezbariérová toaleta a vyhlídková i zakrytá paluba," řekl náměstek hejtmana kraje pro cestovní ruch a regionální rozvoj Jan Krkoška a doplnil, že lístky budou v prodeji přímo na lodi nebo v infocentru v Leskovci nad Moravicí, kde bude mít loď svůj domovský přístav s potřebnými technologiemi pro dobíjení.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů