Úterý, 19. března 2024

Praha dá na granty v oblasti životního prostředí 45 milionů korun

Praha dá na granty v oblasti životního prostředí 45 milionů korun

Pražský magistrát má pro příští rok připraveno na granty v životním prostředí 45 milionů korun. Peníze jsou určeny na šest oblastí včetně adaptace na klimatickou změnu. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní. Pro letošek město podpořilo 173 projektů v celkové částce 44,88 milionu korun.

Zájemci mohou žádat o granty v oblasti veřejné zeleně, zelených učeben, ochrany přírody a rovněž na ekologickou výchovu, výukové a vzdělávací programy pro školy. Mezi oblastmi je i adaptace na klimatickou změnu.

Nejvíc peněz půjde právě na adaptaci na klimatickou změnu, a to až 30 procent z celkem vyčleněné částky. Vždy po 20 procentech pak dostanou lidé na projekty ekologické výchovy a vzdělávací programy pro školy.

Žádosti o grant musí žadatelé doručit magistrátu mezi 30. prosincem 2019 a 15. lednem 2020. O poskytnutí dotace rozhodnou úředníci do 30. června příštího roku. V případě přidělení peněz pak musí žadatelé své projekty uskutečnit nejpozději do konce roku 2021.

V letošním roce dorazilo na magistrát 222 žádostí o grant od 128 žadatelů v celkové částce 76,66 milionu. Z nich město vybralo a podpořilo 173 projektů za 44,88 milionu korun.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů