Sobota, 20. dubna 2024

Praha-Slivenec: Nový unikátní park

Praha-Slivenec: Nový unikátní park

Je málo parků, kde si lidé mohou lehnout na trávník, kde si mohou i ustlat a opalovat se, aniž by je někdo vyháněl. A jen jeden takový se může pyšnit i výhledem na Barrandovské ateliéry. Je jím právě otevřený park Granátová v pražském Slivenci. Je to park pro celou rodinu. Děti se vyřádí na dětském hřišti plném moderních a hlavně bezpečných houpaček a prolézaček od německého výrobce, zatímco rodiče si mohou odpočinout třeba s knížkou v ruce na některé z lavic nebo laviček, lehátek čí pergol.

"Ty lavice jsou udělané z mozaiky a na některých z nich je i výhled," řekla Jana Plamínková, starostka MČ Praha - Slivenec.

Park je navržen tak, aby se tu setkávaly celé rodiny i přátelé, ale také tak, aby svým provozem nerušil sousední obytnou zónu. Vznikl na bývalém poli a práce na něm trvaly zhruba rok.
[...]

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů