Úterý, 19. března 2024

První Festival architektury láká na pivo z dešťovky

První Festival architektury láká na pivo z dešťovky

Historicky poprvé se setkají čeští architekti, projektanti a stavitelé nad tématem udržitelné architektury. Festival architektury proběhne souběžně se Stavebním veletrhem Brno a stane se místem setkání otevřeného dialogu odborníků napříč obory, které přímo ovlivňují proces výstavby.

Program každého dne festivalu je rozdělen do šesti základních bloků, které se zabývají tématem zelené infrastruktury, hospodaření s vodou, nakládání s odpady a recyklace, zdroji a využitím energií, stavební inovace a definice udržitelné architektury.

Součástí festivalu jsou jak odborné přednášky, tak diskusní kulaté stoly vedené odborníky, kde bude možné získat informace k již prováděným projektům. Inspirující příklady z praxe představí odborníci z Česka, Slovenska i Rakouska. Mezi nimi vystoupí ve čtvrtek 27. 2. od 17 hodin také zástupce Státního fondu životního prostředí ČR Martin Kubica s příspěvkem o podpoře stavebních projektů ze SFŽP ČR ve vztahu ke klimatické změně.

Pro zpestření budou moci návštěvníci v rámci středečního bloku Hospodaření s vodou ochutnat první český pivní speciál Zmoklá sova 11° vyrobený z dešťové vody.

Festival architektury je určeny odborníkům a zástupcům veřejné sféry, pro které bude vyhrazen program 26. a 27. února. Ve dnech 28. a 29. února pak bude festival otevřen široké veřejnosti.

Festival pořádá Rada pro zelené střechy pod záštitou Ministerstva životního prostředí.

Vstupenky a podrobné informace o Festivalu architektury

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů