Úterý, 19. března 2024

Stavební veletrh Brno se zaměří na tepelný komfort i dotace

Stavební veletrh Brno se zaměří na tepelný komfort i dotace

Tři tradiční veletržní akce v jednom - to je Stavební veletrh 2020. Proběhne v posledním únorovém týdnu na brněnském výstavišti souběžně s veletrhy Dřevo a stavby Brno, Mobitex a Festivalem architektury. Státní fond životního prostředí ČR již tradičně poskytne nezávislé poradenství k dotačním programům Nová zelená úsporám, Dešťovka či k Operačnímu programu Životní prostředí.

Letošní ročník Stavebního veletrhu Brno se zaměří na vnitřní prostředí budov a tepelný komfort budov. Vystavovatelé představí materiály a výrobky týkající se topení, chlazení, větrání, stínění, osvětlení a akustiky. Spolu s nimi budou na veletrhu prezentovány moderní technologie jako zelené střechy a zelené fasády, chybět nebudou ani možnosti hospodaření s vodou. Právě tato a mnohá další úsporná opatření finančně podporuje Státní fond životního prostředí ČR prostřednictvím svých dotačních titulů.

Poradenské centrum SFŽP ČR

Přijďte bezplatně zkonzultovat své záměry a projekty na poradenský stánek Státního fondu životního prostředí ČR, který dotace zprostředkovává. Na stánku pod číslem 48 v pavilonu V zjistíte přímo od odborníků Fondu, který dotační titul rezortu životního prostředí je pro vás vhodný a kolik můžete uspořit.

Poradíme zejména s programy Nová zelená úsporám a Dešťovka, zástupcům veřejné správy a samosprávy s dotacemi z Operačního programu Životní prostředí či Národního programu Životní prostředí. Konzultace poskytneme stavebníkům a majitelům rodinných a bytových domů, ale i energetickým specialistům, či zástupcům obcí, měst, organizací veřejné i státní správy, neziskovek a dalších subjektů.

KDY: 26.-29. 2. 2020 (9:00-18:00, so - 9:00-17:00)
KDE: Brno - Výstaviště

Přednášky o dotacích

Vlastníte dům nebo se chystáte stavět a přemýšlíte, jak uspořit? Přijďte si poslechnout to nejdůležitější o dotačních programech Nová zelená úsporám a Dešťovka a dozvíte se, na co konkrétně můžete dotaci získat a kolik ušetříte. Přednáška proběhne v pátek a v sobotu během doprovodného programu v pavilonu V.

Přednáška ,,Dotace pro vaše úsporné bydlení - aktuální nabídka podpory z programů Nová zelená úsporám a Dešťovka"

KDY: pátek 28. 2. / 14:00-14:30 a sobota 29. 2. / 12:30-13:00
KDE: pavilon V, přednáškové molo

Celý doprovodný program

Více informací naleznete na webových stránkách veletrhu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů