Úterý, 19. března 2024

Odstartoval 12. ročník soutěže E.ON Energy Globe. Nově hledá nápady, které zlepší čistotu ovzduší

Dvanáctý ročník soutěže E.ON Energy Globe ocení i letos nejlepší ekologické a energeticky úsporné projekty...

Odstartoval 12. ročník soutěže E.ON Energy Globe. Nově hledá nápady, které zlepší čistotu ovzduší

Ty se mohou přihlásit do šesti kategorií Produkt, Obec, Firma, Stavba, Vzdělání a opět bude otevřena také kategorie Nápad. Novinkou letošního ročníku je speciální ocenění projektů a řešení směřujících ke zlepšení čistoty ovzduší.

Do soutěže o prestižní ekologickou cenu se mohou jako každý rok zapojit nejen lidé, ale také firmy a obce. Zájemci se mohou na webu www.energyglobe.cz zdarma přihlásit do šesti různých kategorií. Pro již dokončené projekty jsou určeny kategorie Produkt, Obec, Firma, Stavba a Vzdělání. Těm ve fázi myšlenky je určena kategorie Nápad. Přihlášené projekty, které se zabývají čistotou ovzduší, budou letos poprvé soutěžit o speciální ocenění poroty.

,,Čisté ovzduší má přímý vliv na naše zdraví i kvalitu života. Proto jsme se rozhodli mu věnovat větší pozornost. Po zkušenostech z minulých ročníků věříme, že se mezi existujícími projekty nebo novými nápady najde takový, kterému soutěž pomůže k rychlejšímu růstu," vysvětluje Vladimíra Glaserová, koordinátorka soutěže ze společnosti E.ON. Partnerem speciálního ocenění je síť coworkingů Impact Hub, která pomůže s hledáním vhodných projektů a zároveň vítěze zapojí do akceleračního programu v hodnotě 300 000 Kč.

Své přihlášky mohou zájemci bezplatně zasílat až do 15. března 2020. Odborná porota, v níž opět zasednou zástupci Akademie věd ČR a Karlovy univerzity v Praze, posléze vybere dva nejlepší projekty z každé kategorie. O celkových vítězích rozhodne na podzim široká veřejnost, která bude hlasovat pro jeden ze dvou vybraných projektů na webu soutěže. Výjimkou je pouze kategorie Nápad a celkový vítěz soutěže, o němž rozhodne odborná porota.

Na celkového vítěze 12. ročníku čekají i letos hodnotné ceny od partnerů soutěže. Nejlepší projekt bude prostřednictvím médií a dalších marketingových aktivit představen široké veřejnosti, aby pomohl inspirovat ke vzniku dalších ekologických řešení. Zároveň se může probojovat až do světového finále soutěže.

O soutěži E.ON Energy Globe

Soutěž E.ON Energy Globe je nejvýznamnější české ocenění v oblasti energetických úspor a ekologie. Jedná se o mezinárodní soutěž (Energy Globe Award), kterou v České republice již od roku 2008 pořádá energetická společnost E.ON. V rámci soutěže jsou oceňovány projekty a inovativní nápady v oblasti životního prostředí a úspor energií. Za dobu své existence soutěž přilákala přes 2 100 projektů. Řada z nich přitom ovlivnila životy stovek tisíc obyvatel České republiky: do iniciativy Ukliďme Česko se zapojují stovky tisíc lidí, ekologické programy TEREZA zase každoročně pomáhají vzdělávat přes 90 000 dětí. Více informací o soutěži a možnostech přihlášení vlastního projektu najdete na webu www.energyglobe.cz.

O společnosti E.ON

Energetická skupina E.ON v České republice patří do skupiny E.ON SE, která je největším soukromým poskytovatelem energetických služeb v Evropě a zásobuje elektřinou a plynem na 15 milionů zákazníků. Česká energetická skupina E.ON zásobuje prostřednictvím své více jak 65 000 km dlouhé distribuční sítě elektřinou 1,2 milionu zákazníků, zejména v jižních Čechách a na jižní Moravě. Její tržní podíl v tomto sektoru činí 20 %. V oblasti plynu disponuje více jak 4 000 km dlouhou sítí a její podíl na trhu s plynem v České republice činí téměř 11 %.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů