Čtvrtek, 28. března 2024

Automobilka se široce angažuje v boji proti koronaviru pod hesly #SKODAAUTOhelps a #SKODAAUTOpomaha

Automobilka se široce angažuje v boji proti koronaviru pod hesly #SKODAAUTOhelps a #SKODAAUTOpomaha

Společně proti koronaviru: ŠKODA AUTO v rámci mnoha projektů podporuje organizace, které se snaží zastavit pandemii COVID-19 v České republice. Automobilka tak prostřednictvím své carsharingové platformy HoppyGo bezplatně a pružně dává k dispozici flotilu více než 200 vozů a 150 elektrických skútrů dobročinným organizacím, obcím, dobrovolníkům a zdravotníkům. Kromě toho ŠKODA poskytuje také rychlou přímou finanční podporu sociálním službám. Dále automobilka ve spolupráci s Českým institutem informatiky, robotiky a kybernetiky na ČVUT v Praze vyvinula proces 3D-tisku pro výrobu opakovaně použitelného respirátoru FFP3, který je po certifikaci Ministerstvem zdravotnictví ČR nyní distribuován lékařům, nemocnicím a ošetřovatelům. Pomoc, kterou automobilka poskytuje v souvislosti s aktuální situací, probíhá pod heslem #SKODAAUTOpomaha.

V souvislosti s pandemií koronaviru pomáhá společnost ŠKODA AUTO rychle a na široké bázi dobročinným organizacím, obcím i dobrovolníkům. Automobilka jim dala k dispozici více než 200 automobilů a 150 elektrických skútrů ze sharingové služby ,,BeRider". Tato vozidla jsou mimo jiné používána pro rozvážení léků a potravin. Už nyní využívá vozy zapůjčené z flotily více než 20 měst, institucí a organizací, například město Brno nebo dobročinné organizace jako Charita Česká republika, ADRA, Český červený kříž a Nadace Sue Ryder.

Na rychlé realizaci této pomoci úzce spolupracují kolegové z různých oblastí - od ŠKODA AUTO DigiLabu přes carsharingovou platformu ,,HoppyGo" a studentský carsharing ,,Uniqway", až po prodejce značky ŠKODA. HoppyGo odpovídá za fleetový management a pravidelně dezinfikuje všechny vozy ozonem. Tato velice rychlá a účinná metoda přímo vychází z výsledků výzkumu ŠKODA AUTO DigiLabu. Tým automobilky ŠKODA se kromě toho stará i o to, aby všichni relevantní partneři rychle sdíleli informace o aktuální pozici jednotlivých čistících přístrojů.

Pro účinný boj proti pandemii koronaviru je nezbytné, aby zejména lékaři a ošetřující personál nosili speciální respirátory. I v této oblasti využívá společnost ŠKODA AUTO know-how svých zaměstnanců. Technický vývoj ŠKODA AUTO, kde se běžně pracuje na prototypech vozů značky ŠKODA, podpořilo výzkumné týmy Institutu informatiky, robotiky a kybernetiky (CIIRC) Českého vysokého učení technického v Praze při vývoji a realizaci 3D-tisku na výrobu respirátorů nevyšší třídy ochrany FFP3. Jejich výhoda spočívá v tom, že jsou díky výměnnému filtru znovu použitelné. ŠKODA navíc pro vývoj poskytla i finanční prostředky. Po úspěšně certifikaci, která proběhla před několika dny, už výroba jede na plné obrátky. Vyrobené exempláře se neprodleně dodávají Ministerstvu zdravotnictví České republiky, aby byly dále předány nemocnicím a lékařům. V současné době se ve společnosti ŠKODA AUTO denně vyrobí zhruba 60 exemplářů, projekt kromě toho podpořily také české univerzity a soukromé firmy, disponující podobnou tiskárnou. Denní produkce tak dosahuje objemu několika stovek kusů.

ŠKODA podporuje boj proti koronaviru i finančně
Společnost ŠKODA AUTO kromě toho v těch regionech České republiky, v nichž má své výrobní závody, poskytuje přímou finanční pomoc v celkové dosavadní výši deseti milionů korun. Vedle Mnichova Hradiště, Bakova nad Jizerou, Bělé pod Bezdězem, Benátek nad Jizerou a Vrchlabí pomoc využívá také Rychnov nad Kněžnou a Mladá Boleslav. Všechna tato opatření pomáhají odpovědným orgánům a obcím mimo jiné i při zásobování seniorů potravinami a ostatními předměty každodenní potřeby, při poskytování nutné zdravotnické péče.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů