Čtvrtek, 28. března 2024

Na přírodu nekašlu - do konce soutěže zbývá poslední týden!

Na přírodu nekašlu - do konce soutěže zbývá poslední týden!

Na přírodu nekašlu - je výzva od Hnutí Brontosaurus pro všechny, kteří si nejen uvědomují hodnotu přírody a zdravého životního prostředí, ale rádi by i za současné situace přispěli k jeho ochraně. Nabízí sérii návodů na drobné či větší akce. Jak vysadit keř, vyrobit na zahradě hadník, nebo vysadit komunitní záhon. A také, jak se na výlet do přírody, vypravit s respektem a pokorou.


Hnutí Brontosaurus výzvou reaguje na aktuální situaci, která vede širší spektrum lidí do přírody. Lesy i krajina se dnes stávají pro člověka významným prostorem pro odpočinek i nabrání sil. Cílem výzvy je, aby si lidé uvědomili nejen hodnoty, které příroda přináší, ale také potřebu chovat se k ní s respektem a aktivně ji chránit.

Lidé prostřednictvím hashtagu #naprirodunekaslu sdílí na sociálních sítích fotky toho, co pro přírodu vykonali a inspirují tím ostatní. Zároveň se lidé označením své fotky hashtagem jednoduše přihlásí do soutěže o hodnotné tematické ceny.

"Máme obrovskou radost z tolika fotek, kde lidé pro přírodu ve svém okolí sami něco dělají a poté to s námi sdílejí." popisuje průběh výzvy Adam Schejbal, koordinátor programu Akce příroda. "Rádi bychom vyzvali všechny ostatní, kteří na jaře pomohli přírodě ve svém okolí a ještě se nezapojili do soutěže, aby svou fotku s vykonanou pomocí sdíleli s ostatními dle instrukcí na webu a mohli tak soutěžit o hodnotn! é ceny. Věříme, že tím tak inspirují další lidi, kteří se do pomoci přírodě spojenou se soutěží také zapojí." dodává Schejbal.

Více o soutěži zjistíte na ww.naPRIRODUnekaslu.cz

"V Hnutí Brontosaurus totiž věříme, že i drobné akce mají smysl a ukážou, že nám na přírodě záleží." komentuje výzvu Dalimil Toman, programový ředitel Hnutí Brontosaurus. "Bylo by však dobré, aby si lidé právě skrze drobnou péči uvědomovali, že je v ochraně životního prostředí potřeba větších systémových opatření, které by veřejnost měla podporovat. Ať už při řešení sucha, klimatických změn, devastaci krajiny či úbytku biodiverzity." dodává Toman.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů