Neděle, 5. května 2024

Nymburk nabízí občanům svoz objemného odpadu na objednávku

Nymburk nabízí občanům svoz objemného odpadu na objednávku

Nymburk pro občany města zavedl novou placenou službu, nabízí svoz velkoobjemového odpadu vozem technických služeb přímo od domu. Lidé za odvoz zaplatí 300 korun, občané již o novou službu projevili zájem, řekl dnes ČTK mluvčí radnice Petr Černohous.

"Na základě častých stížností našich občanů, že se v našem městě objevují zakázané černé skládky, jsme ve spolupráci s technickými službami Nymburk zajistili možnost odvozu odpadu na objednávku," uvedl Černohous.

Lidé mohou službu využít například na odvoz nábytku nebo spotřebičů, které by jinak jen obtížně dostávali na sběrný dvůr. Za 300 korun mohou lidé naplnit jednu takzvanou multikáru, pokud by měli odpadu více, musí každou další cestu zaplatit znovu.

Město podle Černohouse nabízí lidem odvoz i dalšího druhu odpadů, například stavební suti. Využít mohou například pronájem kontejneru, v tomto případě se platí 25 korun za jeden den, 37 korun za kilometr a manipulační poplatek 200 Kč.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů