Pátek, 19. dubna 2024

Město Zlín rozšířilo nejvíce využívaný sběrný dvůr na Zálešné

Město Zlín rozšířilo nejvíce využívaný sběrný dvůr na Zálešné

Město Zlín rozšířilo nejvíce využívaný sběrný dvůr na Zálešné. Uzavřený byl od března, fungovat opět začne v pondělí 29. června. Modernizace si vyžádala tři miliony korun, řekl dnes ČTK mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer.

Sběrný dvůr se rozšířil o 300 metrů čtverečních. Stavebníci pracovali na zpevněných plochách a oplocení, upravili přípojky vody, kanalizaci, doplnili veřejné osvětlení a podobně.

Město zřizuje čtyři sběrné dvory, jejich provozem jsou pověřeny Technické služby Zlín. "Jde o důležitou součást odpadového hospodářství. V loňském roce služeb dvorů v Malenovicích, Loukách, Zálešné a v Jiráskově ulici využilo na 32.000 osob. Celkem sběrné dvory přebraly 2411 tun odpadů," uvedl mluvčí.

Sběrné dvory jsou určeny výhradně obyvatelům města Zlína a místním firmám, část služeb je zdarma. "Před odevzdáním odpadu je nutné prokázat svoji totožnost, navíc jsou stanoveny i limity pro jednotlivé druhy. Například pro stavební suť platí, že občan může každý měsíc přivézt a zdarma odevzdat maximálně 250 kilogramů. Překročení limitu uloženého odpadu je zpoplatněno," uvedl mluvčí.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů