Pátek, 29. března 2024

Siemens dodá 60 vysoce výkonných dobíjecích stanic pro páteřní síť společnosti E.ON

Siemens dodá 60 vysoce výkonných dobíjecích stanic pro páteřní síť společnosti E.ON

Společnost Siemens Smart Infrastructure zvítězila ve veřejném výběrovém řízení a dodá 60 vysoce výkonných dobíjecích stanic v provedení 50 kW pro páteřní dobíjecí síť společnosti E.ON. Dobíjecí stanice značky Siemens budou tvořit největší část v rámci tohoto projektu a budou vybudovány v rámci Operačního programu Doprava.

Šedesát 50kW dobíjecích stanic Siemens bude nainstalováno do konce roku 2022. V rámci projektu bude rozmístěno celkem 125 dobíjecích stanic do 50 oblastí po celé České republice. Instalace přispěje ke zlepšení a zkvalitnění infrastruktury dobíjecích stanic a zvýší hustotu této sítě.

Svým rozsahem se jedná o největší tuzemskou dodávku dobíječek Siemens v rámci jednoho projektu. Vysoce výkonná dobíjecí stanice CPC (Compact Power Charger) 50 kW pro nabíjení automobilů s elektrickým nebo hybridním pohonem nabízí široký rozsah výstupního napětí na DC konektorech - 30 až 920 V. Díky tomu dokáže efektivně dobíjet elektromobily s různou úrovní palubního napětí trakční baterie. Dobíjecí stanice je současně kompatibilní s backendovým systémem společnosti E.ON, který bude sloužit ke vzdálenému ovládání dobíjecích stanic (start, stop, restart, konfigurace parametrů), pro správu koncových zákazníků, správu lokalit a správu pro fakturaci registrovaných i neregistrovaných zákazníků. Vysoce výkonná dobíjecí stanice umožnuje dobití z 0 na 80 % za pouhých 34 minut pomocí konektoru CCS2 50 kW (informace platná pro model VW E-Golf SE 2020).


Citace:

Tomáš Hüner, ředitel Siemens Smart Infrastructure

,,Siemens ve výběrovém řízení splnil náročné technické požadavky zadavatele a prokázal cenovou konkurenceschopnost. Oceňuji, že se tuzemská dobíjecí infrastruktura rozroste o další vysoce výkonné dobíjecí stanice - počty elektromobilů neustále rostou a dobíjecí síť nemůže zůstat pozadu."

Martin Klíma, vedoucí Mobility Services E.ON

,,Infrastruktura pro dobíjení elektromobilů se rozvíjí a my v E.ONu se k tomu snažíme maximálně přispět. Jen do konce roku 2022 chceme mít v naší síti na tři stovky dobíjecích stanic. Velkou část z nich budou tvořit právě rychlodobíječky. Společnost Siemens uspěla se svým řešením ve veřejném výběrovém řízení a vhodně tak doplní naše portfolio. První instalace dobíječek Siemens plánujeme mít hotové už do konce letošního roku. Řidiči je budou moci využít především u supermarketů a obchodních center."

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů