Čtvrtek, 28. března 2024

Plastic Union a PURUM KRAFT uzavřely strategické partnerství

Plastic Union a PURUM KRAFT uzavřely strategické partnerství

Plastic Union a PURUM KRAFT, dvě silné environmentální společnosti, potvrdily začátkem září uzavření strategického partnerství. Cílem je sdílení know-how, provozních zkušeností a využití synergií, které přispějí k nastartování a větší stabilitě recyklačního byznysu v České republice.

Spojení unikátního projektu a know-how recyklace dosud nevyužitých plastů ze žlutých kontejnerů se skupinou PURUM KRAFT poskytující ekologická řešení již od roku 1926, zajistí opětovný rozjezd provozu Plastic Union po jarním celosvětovém zmrazení ekonomik, kdy se nejen téma ekologie posunulo na druhou kolej. Skupiny budou společně usilovat o větší stabilitu na poli recyklace plastů po snížení cen ropy a virgin plastového materiálu, útlumu průmyslové výroby v důsledku celosvětové pandemie koronaviru a dosud nepřijatých nových zákonů napomáhajících recyklaci odpadů. Obě skupiny zároveň vnímají ambiciózní cíl Evropské unie, a tím je, aby do roku 2035 pouze 10 % směsných komunálních odpadů končilo na skládkách.

,,Právě v krizích vznikají ta nejlepší spojení a ty nejlepší nápady. Donutí nás se zastavit
a zamyslet. Doposud jsme se naučili třídit, recyklovat a vracet do oběhu plastový odpad v podobě PET flaků a regranulátu. Přesto ve žlutých kontejnerech zůstávala majoritní část plastů nevyužitá. Právě v této době vzniká strategická synergie Plastic Union a skupiny PURUM KRAFT, která umožní vracet do oběhu většinu komunálního plastového odpadu,"

říká Daniel Kraft, zakladatel skupiny PURUM KRAFT.


,,Věříme, že nás naše spolupráce s PURUM KRAFT přibližuje k naplnění původního záměru, se kterým jsme do recyklačního byznysu vstoupili. Tím je nejen zprovoznit recyklační technologii na zpracování dosud nevyužitých plastů ze žlutých kontejnerů, ale také zajistit v co největší míře jejich vrácení do oběhu,"

uvedl Jiří Balun, CEO skupiny Plastic Union

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů