Úterý, 19. března 2024

Plzeň: Dobrovolníci uklízeli břeh Radbuzy, akci organizoval pivovar

Plzeň: Dobrovolníci uklízeli břeh Radbuzy, akci organizoval pivovar

Desítky lidí se sešly k úklidové akci s názvem Gambrinus uklízí Plzeň. Dobrovolnický úklid veřejného prostranství organizoval 18. září pivovar v rámci celonárodního projektu Ukliďme Česko. Po zrušení výroby piva v PET lahvích je to další krok, který je součástí dlouhodobé strategie pivovaru v oblasti udržitelného rozvoje.

Zaměstnanci pivovaru Gambrinus se zaměřili na břehy plzeňské řeky Radbuzy, kde vysbírali 50 pytlů odpadu. Mezi nejkurióznější nálezy patřily například berle, matrace nebo lampička. ,,Všem dobrovolníkům, kteří se zapojili do úklidu, patří velké poděkování. Gambrinus dlouhodobě prosazuje kroky, které pomáhají bojovat proti jednorázovým plastům, na které při úklidech nejčastěji narážíme. Od ledna letošního roku si už naše pivo v plastu nekoupíte. Těší nás, že tento zásadní přístup sdílí i naši zaměstnanci, kteří se do úklidu zapojili," uvedl Jakub Marek, senior brand manažer značky Gambrinus.

Gambrinus se stal letos nejen partnerem projektu Ukliďme Česko, ale především učinil zásadní kroky ke snížení zátěže životního prostředí jednorázovými plasty. Jako první velká pivní značka v Česku přestal od letošního roku stáčet a prodávat pivo v PET lahvích. Kromě toho začal používat 100% recyklované plastové folie, do kterých jsou baleny větší počty plechovek. ,,Gambrinus celkově sníží jen v roce 2020 produkci plastu o více než 330 tun, což je zhruba 14 plně naložených kamionů," doplňuje Jakub Marek.

Úklid proběhl pod záštitou celorepublikové akce Ukliďme Česko.

Zdroj: Parlamentní listy

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů