Pátek, 19. dubna 2024

Britská zoo skryla pět papoušků, návštěvníkům totiž nadávali

Britská zoo skryla pět papoušků, návštěvníkům totiž nadávali

Zoologická zahrada ve Friskney na východě Anglie skryla pět papoušků před zraky návštěvníků. Papoušci šedí, známí také jako žako, totiž lidem sprostě nadávali. Informoval o tom zpravodajský web BBC.

Pětici papoušků získala zoo Lincolnshire Wildlife Park, který sídlí asi 160 kilometrů severně od Londýna, letos v srpnu. Nejdříve je umístila do karantény a před časem je vystavila pro návštěvníky. Ve venkovních voliérách ale afričtí opeřenci dlouho nevydrželi.

Lidem, kteří si ptáky přišli prohlédnout, totiž žakové sprostě nadávali. Správa zoo se tak rozhodla papoušky raději dočasně skrýt v zázemí nepřístupném veřejnosti.

Jess Newtonová, která se v anglické zoo o papoušky stará, považovala podle BBC jejich peprná slova zpočátku za zábavná. Doufala ale, že po přemístění do voliér s nadáváním přestanou. To se ale přepočítala.

"Papoušci nadávají, aby vyvolali reakce či odpověď," vysvětlil ředitel zoo Steve Nichols. Pokud se na ně začnou lidé udiveně dívat nebo se dokonce začnou smát, povzbudí to ptáky podle něj k dalšímu klení. "Některým návštěvníkům to připadalo legrační, ale o víkendu k nám chodí děti, a tak jsme se rozhodli je raději přesunout," řekl Nichols.

Ředitel zoo zároveň vyjádřil naději, že se papoušci v nové skupině, kde nyní budou žít, naučí jiná slova. "Jestli ale ostatní naučí nadávky a já budu mít nakonec 250 sprostých ptáků, nevím, co budeme dělat," dodal Nichols.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů