Úterý, 19. března 2024

E.ON nabízí výběr zdroje zelené energie. Lidé ušetří a smlouvu podepíší online

E.ON nabízí výběr zdroje zelené energie. Lidé ušetří a smlouvu podepíší online

Společnost E.ON patří k nejzelenějším dodavatelům elektřiny v České republice. Energie z obnovitelných zdrojů tvoří až jednu čtvrtinu celého objemu, který pro své zákazníky nakoupí. Možnost jednat udržitelně a zodpovědně vůči klimatu nabízí také svým zákazníkům. Nový produkt Zelená od E.ONu dává každému možnost využívat elektrickou energii z takového obnovitelného zdroje, který si sám podle vlastního uvážení vybere. Při přechodu na Zelenou noví zákazníci ušetří až 3 500 korun a ti stávající 10 % oproti standardnímu ceníku.

,,Klima se mění a energetika se na tom podílí zásadním způsobem. Dává smysl být zodpovědný a myslet udržitelně. Není pravda, že jednotlivec toho moc nezmůže. Dáváme lidem možnost, aby každý svým dílem mohl přispět k čistějšímu ovzduší třeba tím, že doma bude používat energii z obnovitelných zdrojů. Lidé tím šetří přírodu i peníze," říká Martin Záklasník, generální ředitel E.ONu v České republice.

Nový produkt Zelená od E.ONu si může pořídit současný zákazník, který si ho sjedná ke svému aktuálnímu tarifu nebo úplně nový zájemce, který přechází od jiného dodavatele energie. Současný zákazník při přechodu na Zelenou ušetří 10 % procent ceny oproti svému stávajícímu ceníku a ten nový může ušetřit dokonce až 3 500 korun.

Dají se vybrat čtyři zdroje energie

Zelená od E.ONu kromě toho přináší ještě jeden výrazný bonus. E.ON jako jediný z velkých dodavatelů energie v Česku dává lidem i možnost, aby si vybrali, z jakého obnovitelného zdroje zelenou energii ve své domácnosti nebo v provozu budou využívat. ,,Dáváme na výběr energii z větru, vody, slunce nebo bioplynu či biomasy. Pokud lidé nejsou sami rozhodnutí, mohou samozřejmě nechat výběr na nás. To se zatím děje v nejvíce případech. Pokud už zákazníci svůj zdroj vybírají, volí hlavně energii ze slunce, a to v 15 % případů. Druhým nejoblíbenějším zdrojem je voda," vysvětluje k novému produktu Jan Zápotočný, člen představenstva E.ON Energie.

K dodávkám energie zákazníci navíc dostanou certifikát, který je zárukou původu elektřiny od operátora trhu a smlouvu mohou podepsat zcela bezpapírově pomocí jednoduchého digitálního podpisu. Ten mohou využít i na jiné produkty od E.ONu.

E.ON vykupuje zelenou energii z 10 000 zdrojů

E.ON je v Česku lídrem ve výkupu zelené energie. Elektřina z obnovitelných zdrojů tvoří 25 % procent celého objemu, který vykoupí, a každým rokem se zvyšuje. Například v roce 2009 byla jen poloviční. E.ON získává zelenou energii z více než deseti tisíc výrobních zdrojů. Nejvyšší zastoupení mají fotovoltaické elektrárny, kterých je přes devět tisíc. Energii E.ONu dodává přes sedmdesát větrných, téměř 900 vodních a na dvě stovky zdrojů na bioplyn nebo biomasu. ,,Přednostně vykupujeme zelenou energii od tuzemských výrobců," dodává Jan Zápotočný. Ročně se jedná o přibližně 3 TWh a prim tady hraje slunce, které je zdrojem 30 % z tohoto objemu.

Zelenou energii používá E.ON i ve svých budovách

Společnost E.ON každoročně posiluje své aktivity, které podporují udržitelnost, ekologii a ochranu přírody. Snižuje svou uhlíkovou stopu, interně na minimum omezila používání plastů. Ve svých 83 budovách už od začátku letošního roku využívá výhradně zelenou energii. Tu nabízí také elektromobilistům ve svých dobíječkách a ve stanicích CNG mohou zákazníci využít biometan. Na brněnském Cejlu, jedné ze svých důležitých budov, postavil E.ON solární elektrárnu, která ve slunných dnech pokryje až 80 % spotřeby této budovy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů