Pátek, 29. března 2024

Ekologický nábytek lze koupit i za rozumné peníze

Ekologický nábytek lze koupit i za rozumné peníze

Uvažujete o nákupu nového nábytku? Vybavení domácnosti je bezesporu během na nekonečné trati. Člověk si každou chvíli vzpomene, že by mohl koupit něco nového. Mnohdy se ale také zamýšlíme nad tím, jestli je náš nábytek ekologický. Šetřit přírodu určitě stojí za to, a to klidně i pouhým nákupem nábytku, který je vyroben právě z ryze přírodních a přirozených materiálů. O jaký nábytek se v tomto případě jedná a jak při nákupu ušetřit co nejvíce peněz? Na tyto dvě otázky vám odpovíme v následujících řádcích.

Dřevo jako nadčasová ekologická klasika

Dřevěný nábytek se vyrábí již velmi dlouhou dobu. Vyznačuje se hned několika výhodami. Začít bychom mohli už jenom samotným vzhledem. Je krásné na pohled a příjemné na dotek. Ostatně stačí si jen čichnout a ucítíte příjemnou vůni, která se vám vryje do paměti. Připomene vám les a pohodu, kterou člověk při procházce zažívá. Dřevo je stoprocentně obnovitelné a patří mezi nejekologičtější materiály vůbec. Je samozřejmě dostupné a výrobci s ním mají obrovské množství zkušeností. Moc hezký je nábytek, který se vyrábí z tuzemských dřevin typu borovice, smrku nebo dubu. Sehnat se dá za výhodnou cenu. Využít se vyplatí slevy na nábytek.

Moderní kartonový nábytek

Tento atypický druh nábytku je ve finále také vyroben ze dřeva. Vyznačuje se minimální hmotností a maximální originalitou. Jinak je praktický a bez problémů se vyrovná nábytku, který se vyrábí z jiných materiálů. V recyklovaném papíru se nenachází žádný syntetický materiál a nábytek je možné v případě potřeby bez problémů ekologicky zlikvidovat.

Nakoupit se dá rychle a levně

Aktuálně jsou sice zavřené kamenné prodejny a velká nákupní centra, nicméně pořídit si nový nábytek v ekologickém kabátu můžete bez problémů rychle, efektivně a levně. Určitě se vyplatí využít slevové kupóny do obchodu 4home. Právě v tomto eshopu naleznete ucelený sortiment nábytku i bytových doplňků.

Zdroj obrázku: Africa Studio / Shutterstock.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů