Pátek, 19. dubna 2024

Jak se můžeme učit klidně a efektivně?

Jak se můžeme učit klidně a efektivně?

Strávíme mnoho let a desetiletí našeho života studiem, ve škole nebo doma. Aby byly skutečně roky investované práce skutečně efektivní a efektivní, je důležité kolem nás vytvořit klidnou a vyváženou atmosféru.

Vyberte si správný nábytek

Hrbení nad knihami nebo sedění před monitorem počítače hodně záleží na tom, jaký druh židle a stolu si pro učení zvolíme. Pokud opěradlo sedací schopnosti nepodporuje páteř dobře nebo jeho konstrukce způsobuje bolest v pase nebo zádech, může to negativně ovlivnit výsledek učení. Nezanedbatelným prvkem není ani výška stolu, protože je příliš nízká ve vztahu k výšce našeho sedadla, musíme se velmi sklonit, což také neprospívá naší páteři. Světlo nebo vibrace monitoru počítače nebo tabletu mohou způsobit bolesti hlavy a namáhání očí. Použijte speciální sítový filtr nebo noste brýle.

Dejme si pauzu!

Při přípravě na zkoušku máme tendenci zapomínat na čas a nedělat si přestávku. Naše tělo a mozek také potřebují pauzu 20-25 minut za hodinu, aby se nabily a pokračovaly v učení s obnovenou energií. Pokud je to možné, vyhýbáme se studiu do noci, protože pokud nám chybí noční spánek, v den důležité zkoušky budeme vyčerpaní a unavení.

Kofein a látky zvyšující výkon

Děláme velmi velkou chybu, když během učení konzumujeme příliš mnoho kávy nebo jiných kofeinovaných nápojů nebo doplňků. 2 šálky kávy nejsou přehnané, ale nepijte více. A úplně zapomeňme na užívání drog a posilovačů výkonu! Tělo si na tyto léky snadno zvykne a je velmi těžké se ze závislosti zotavit. Z dlouhodobého hlediska také ničí mozkové buňky a mohou zničit naše zdraví. Jezte během učení několikrát, pokud je to možné, jedzte co nejpestřejší a snažte se o zdravou stravu! Pijeme nesycenou minerální vodu a vláknitý džus!

Čerstvý vzduch - čerstvý mozek

Kdokoli může a pokud to počasí dovolí, usaďte se na čerstvém, čerstvém vzduchu a ponořte se tam do učení! Pokud to není možné, větrejte co nejčastěji v místnosti, kde se získávají znalosti.

A bylo světlo!

Správné osvětlení je během procesu učení zásadní. Nadměrně používáme oči v místnosti, která je příliš tmavá, příliš silná, oslňující světlo může poškodit naše oči a naše hlava může bolet. Pojďme osvětlit knihy a brožury koncentrovanou lampou na čtení.

Nehrajme!

Osnovy můžeme úspěšně zvládnout, pouze pokud se pokusíme porozumět tomu, co čteme! Nehrajte na slova, protože pak na ně brzy zapomeneme. I když však materiálu rozumíme, bude se nám držet lépe v hlavách.

Vytvořme klid a ticho!

Kolik jsme, používáme tolik různých metod učení. Každý přísahá na něco jiného, každý dostane jinou cestu. Zároveň však téměř každý souhlasí s tím, že učení může být účinné pouze tehdy, když kolem sebe vytvoříme tiché a klidné prostředí, abychom se mohli soustředit pouze na to, co se učíme. To samozřejmě nemusí nutně znamenat úplné ticho! Někteří se například mohou učit pouze posloucháním hudby, jiní vyžadují ticho. V obou případech je nutné místnosti akusticky ošetřit zvukově izolačními, zvukově izolačními stěnovými panely, zvukově izolačními závěsy a kobercem. Tyto akustické prvky eliminují nebo tlumí rušivé zvuky a poslech hudby se stává skutečným zážitkem za optimálních akustických podmínek, bass-trap. Budovy bohužel nemají vlastnosti pohlcující zvuk díky struktuře tradičních stavebních materiálů. Proto musíme následně zajistit ideální zvukovou izolaci a snížení hluku.

,,Jediná věc, která je dražší než vzdělání, je nevědomost." Benjamin Franklin

Zdroj: PR článek

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů