Úterý, 19. března 2024

Mezinárodní lídři budou diskutovat o plnění cílů udržitelného rozvoje na konferenci Global Impact

Mezinárodní lídři budou diskutovat o plnění cílů udržitelného rozvoje na konferenci Global Impact

První konference Global Impact s podtitulem Energy for Impact, která bude probíhat 1.-2. prosince 2020, se zaměří na přístup pro dosahování vyrovnaného růstu světového hospodářství s důrazem na člověka a jeho vliv. Dvoudenní online konference se zúčastní na 60 odborníků z různých zemí světa, včetně představitelů státních institucí, byznysu, nevládních organizací a občanských aktivistů.

Partnery konference Global Impact jsou takoví vizionáři v oblasti technologií, vzdělávání a strategie jako ruská korporace pro atomovou energii Rosatom, ruská Vysoká škola ekonomiky a ekonomický časopis Forbes.

Svou účast potvrdil například generální ředitel NEA OECD William Magwood IV, ředitelka ženevské kanceláře OSN Tatjana Valovaja, prezident Tatarstánu Rustam Minnichanov, generální ředitel Electricite de France Jean-Bernard Levy, generální ředitel Rosatomu Alexej Lichačov a další odborníci v oblasti udržitelného rozvoje a řízení korporací.

Událost zahájí Paul Polman, bývalý generální ředitel společnosti Unilever, který zakládal a vede organizaci IMAGINE rozvíjející vedení v oblasti byznysu s cílem dosahování cílů udržitelného rozvoje OSN a který rovněž působí jako místopředseda sdružení Global Compact, největší mezinárodní iniciativy v oblasti společenské odpovědnosti firem (spadá pod OSN). Polman komentuje význam udržitelného rozvoje slovy: ,,Byznys je hlavním hybatelem změn a může přežít jen v silné společnosti, a proto podporujeme úspěšné fungování společností, ve kterých žijeme. Klíč k úspěchu spočívá ve vedení a konference Global Impact 2020 Energy for Impact se stane místem pro živou diskuzi o nejnaléhavějších problémech dnešního světa. Porozumění tomu, jak mocný stimul k rozkvětu byznysu a společnosti může dát kolektivní i individuální posun v myšlení, pomůže globálním lídrům přehodnotit své obchodní modely a dát do popředí udržitelný rozvoj."

Společně s Paulem Polmanem se plenárního zasedání zúčastní i generální ředitel Rosatomu Alexej Lichačov, který se ve svém vystoupení zaměří na výzvy pro byznys a společnost. Řekl: K přístupu korporace udržitelnému rozvoji Lichačov uvádí: ,,Kroky k dosažení udržitelného rozvoje stále více ovlivňují transformaci strategií byznysu v Rusku i zahraničí. Pandemie už potvrdila aktuálnost 17 cílů udržitelného rozvoje stanovených OSN v roce 2015 a nepopiratelné vztahy mezi společenskými, ekologickými a obchodními sférami. Není možné od sebe oddělit kroky k rozvoji obchodu a společnosti, Rosatom se tedy tak či onak podílí na dosahování téměř všech cílů udržitelného rozvoje."

Během konference proběhne první zasedání mezinárodní Výzkumné expertní rady, nové iniciativy Rosatomu a ruské Vysoké školy ekonomiky. Rada bude studovat klíčové ukazatele výkonnosti společností v oblasti rozvoje lidského kapitálu v zájmu růstu hospodářství a udržitelného byznysu.

Pro bezplatnou účast je nezbytné se akreditovat na webu https://impactconference.global/.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů