Úterý, 19. března 2024

Myslivec z Českokrumlovska tvrdí, že mu jelen odnesl zbraň

Myslivec z Českokrumlovska tvrdí, že mu jelen odnesl zbraň

ihočeská policie řeší případ, kdy myslivec nahlásil, že mu kulovou zbraň odnesl jelen. Stalo se tak prý před pár dny při honu u Horní Plané na Českokrumlovsku. Policisté o tom dnes informovali na svém webu.

"Několik myslivců postupovalo lesem, v jednom okamžiku pes vyplašil jelena. Ten se zvedl a vyřítil se přímo proti myslivci. Proběhl kolem něho a parohem mu roztrhl levý rukáv bundy. Kulovnice, kterou měl myslivec zavěšenou naštěstí bez nábojů a zásobníku na levé ruce, se svezla jelenovi na paroží a i s jelenem zmizela. Kolega myslivec jelena stále se zavěšenou zbraní na paroží viděl následně asi o kilometr dál," popsal událost mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Dodal, že při ztrátě zbraně je povinností majitele věc nahlásit policii. "Myslivci samozřejmě prohledali les, ale zbraň nenašli. Pokud by ji někdo nalezl, je povinen ji odevzdat nejbližšímu útvaru policie," řekl Matzner.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů