Úterý, 19. března 2024

Maserati chce mít do pěti let auta hybridní či zcela elektrická

Maserati chce mít do pěti let auta hybridní či zcela elektrická

Auta od výrobce luxusních vozů Maserati, který je součástí italsko-americké automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles (FCA), budou do pěti let buď hybridní, nebo zcela elektrická. Řekl to dnes provozní ředitel Maserati Davide Grasso.

Sportovně-užitkový vůz (SUV) Grecale, který má být na trh uveden příští rok, se bude od začátku nabízet se spalovacím i s hybridním motorem. Grasso to řekl u příležitosti internetové módní akce, kterou zorganizoval italský deník Milano Finanza.

"Nový model Gran Turismo a Gran Cabrio budou též elektrické. Do pěti let bude elektrická celá naše modelová řada," dodal Grasso. Později se očekává uvedení plně elektrické verze SUV Grecale.

Luxusní vozy další italské značky Ferrari naproti tomu nikdy plně elektrické nebudou, myslí si šéf této automobilky Louis Camilleri. Prohlásil to na začátku listopadu po zveřejnění hospodářských výsledků za třetí čtvrtletí.

Pětašedesátiletý Camilleri ani nečeká, že by se dožil i zpola elektrických aut Ferrari. V hybridních vozech nicméně spatřuje obrovské výhody a chce se této oblasti věnovat.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů