Pátek, 29. března 2024

Předvánoční Priorita informuje o nových dotačních výzvách a programech

Předvánoční Priorita informuje o nových dotačních výzvách a programech

V roce 2021 se odehraje hned několik zásadních novinek. Jednou z nich je Modernizační fond, který v následujících deseti letech nabídne až 150 miliard korun na nové obnovitelné zdroje energie, modernizaci teplárenství, optimalizaci spotřeby energie v průmyslu a podnikání, ale například i na modernizaci veřejné dopravy či komunitní energetiku. Už jsou spuštěny předregistrační výzvy.

Příští rok je také začátkem nového programového období Operačního programu Životní prostředí. Současné programové období pomalu končí, ale stále je možné podávat žádosti do otevřených výzev. O současném i chystaném období si můžete přečíst na dvoustraně Priority.

Mezi aktuálně otevřenými výzvami přibyly dotace na zpravování dokumentace k projektům proti suchu a povodním nebo na podporu obcí v národních parcích.

Znovu věnujeme podstatnou část vydání úspěšným projektům, tentokrát jsme vybrali park u potoka v Rokycanech. Přinášíme také přehled schválených dotací, mezi nimi třeba projekty na omezení jednorázového nádobí, což možná oceníte při návštěvě vánočních trhů, pokud se budou ve vašem okolí konat. Vánocům se věnují i další dvě rubriky, poradíme, jak pořídit šetrný dárek, nebo jak snížit vánoční ekologickou stopu.

PRIORITA 12/2020

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů