Středa, 24. dubna 2024

A.P. Moller koupí výrobce udržitelných obalů Faerch

A.P. Moller koupí výrobce udržitelných obalů Faerch

Společnost A.P. Moller Holding, která vlastní dánský přepravní gigant Maersk, se dohodla na koupi výrobce udržitelných obalů na potraviny Faerch Group za 1,9 miliardy eur (50 miliard Kč). Oznámila to společnost v dnešním prohlášení. Faerch vlastní mimo jiné závod na plastové a fóliové obaly v Liberci.

Faerch se specializuje na recyklaci obalů pro potravinářský průmysl zpět na nové obaly vhodné pro potraviny. A.P. Moller firmu koupí od soukromé investiční skupiny Advent International.

"Dnes mnoho plastů a jiných forem odpadu končí v přírodě, na skládkách a ve spalovnách s dalekosáhlými dopady na životní prostředí," uvedl v prohlášení generální ředitel A.P. Moller Holding Robert M. Uggla. "Chceme přispět k zásadnímu společenskému rozvoji kruhového systému odpadu, kdy stejný materiál bude znovu a znovu využíván v nekonečném počtu výrobních cyklů," dodal.

Faerch má více než 1400 zaměstnanců a 12 výrobních závodů. Kromě Dánska a Česka jsou také v Británii, Francii, Španělsku a Nizozemsku. Fond Advent vlastnil firmu od roku 2017.

Faerch i po převzetí bude fungovat jako samostatná společnost. Transakci musí ještě schválit antimonopolní úřady a Faerch rovněž musí nejprve dokončit nedávno oznámenou akvizici obalové divize firmy Sirap v Itálii, Polsku a Španělsku.

A.P. Moller Holding vlastní 41,5 procenta akcií a 51 procent hlasovacích práv ve firmě A.P. Moller-Maersk. Vlastní také 20 procent akcií největší dánské banky Danske Bank, uvedla agentura Reuters.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů