Úterý, 19. března 2024

Děčín vyhlásil zakázky za 450 milionů korun na údržbu města

Děčín vyhlásil zakázky za 450 milionů korun na údržbu města

Děčín vyhlásil nadlimitní veřejné zakázky na služby související s údržbou města v předpokládané výši 450 milionů korun bez daně. Rozhodla o tom dnes městská rada. Magistrát chce peníze použít na zaplacení služeb, které budou nakládat s odpady, budou provozovat sběrný dvůr a postarají se o údržbu zeleně a komunikací. Nynějšímu dodavateli, firmě Marius Pedersen, končí smlouva, uvedl v dnešní tiskové zprávě mluvčí města Luděk Stínil.

"Smyslem je umožnit většímu počtu potenciálních zhotovitelů se o zakázku ucházet," řekla náměstkyně primátora pro rozvoj města Anna Lehká (Volba pro Děčín). Kromě několika částí na údržbu zeleně, které budou soutěženy jako zakázky malého rozsahu a budou hodnoceny pouze podle nabídkové ceny, jsou ve všech ostatních zakázkách další dílčí hodnotící kritéria. Jde třeba o zaměstnání osob se ztíženým přístupem na trh práce, zapojení sociálního podniku nebo využití ekologických vozidel.

Podmínky na zakázky obsahují nové požadavky. Svoz odpadů by měly monitorovat GPS na autech, nádoby na odpady by měly být do půl roku vybaveny čipem, dodal mluvčí.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů