Pátek, 26. dubna 2024

Stellantis na trh uvedla svou první plně elektrickou velkou dodávku

Stellantis na trh uvedla svou první plně elektrickou velkou dodávku

Automobilová skupina Stellantis na trh uvedla svou první plně elektrickou velkou dodávku Fiat e-Ducato. Koncern se snaží rozšířit nabídku elektrických a hybridních vozů, napsala agentura Reuters. Elektrická dodávka e-Ducato na jedno nabití ujede zhruba 370 kilometrů. Skupina chce letos představit další obdobné vozy značek Peugeot, Opel a Citroën.

Skupina Stellantis má v plánu do roku 2025 nabídnout elektrické verze téměř všech modelů prodávaných v Evropě. Automobilový průmysl čelí tlakům regulačních úřadů, které v Evropě a Číně tlačí na přechod k bezemisním vozům.

Auta e-Ducato se budou vyrábět v závodě v Atesse ve střední Itálii, elektrický pohon se do nich bude montovat v továrně Mirafiori v Turíně na severozápadě země.

Skupina Stellantis vznikla spojením italsko-americké automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a francouzského konkurenta PSA. Fúze přivedla dohromady značky francouzské skupiny Peugeot, Citroën, Opel a DS se značkami Fiat, Chrysler, Jeep, Dodge, Maserati, Alfa Romeo či Ram.

Stellantis je největším evropským výrobcem lehkých užitkových vozů. Plně elektrické dodávky střední velikosti už nabízí. Na konci letošního roku se mají v Evropě objevit její první středně velké dodávky na vodíkový pohon.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů