Úterý, 19. března 2024

Natura - další řada nápojů ve 100% rPETu

Natura - další řada nápojů ve 100% rPETu

Systém Coca-Cola rozšiřuje s příchodem léta své portfolio a uvádí na český trh první ochucenou neslazenou vodu ve 100% recyklované PET lahvi. Pramenitou vodu Natura, pocházející přímo ze srdce Adršpašsko-teplických skal, si tak můžete nově vychutnat v příchutích malina, jablko, citrón s mátou nebo meloun s okurkou.

,,Určujícím prvkem při volbě příchutí byly spotřebitelské preference. Z našich testů vyšly zcela vítězně malina a citrón. Současně jsme ale chtěli i nějaké výjimečné aroma, a tak se zrodila kombinace melounu s okurkou," popisuje ředitel závodu Natura Tomáš Jirásek vznik příchutí vod Natura, jejichž vývoj trval zhruba půl roku.

Ať již hledáte zdravé osvěžení v horkých letních dnech, nebo jen zpestření svého každodenního pitného režimu, obojí v ochucených vodách Natura naleznete. A co víc, tak jak jsou díky absenci cukrů, umělých sladidel a konzervantů prospěšné vašemu zdraví, jsou šetrné i vůči přírodě. Stejně jako přírodní pramenitá voda Natura je i nová řada ochucených vod balena do plně recyklovaných lahví, které nevyžadují produkci nového plastového materiálu.

Výrobou dalších nápojů ve 100% rPETu systém Coca-Cola pokračuje v realizaci započatého závazku World Without Waste / Svět bez odpadů, ve kterém chce mimo jiné do roku 2030 využívat ve svých lahvích a plechovkách v rámci celé výroby alespoň 50 % recyklovaného materiálu.

,,Se 100% rPET lahví Natura ukazujeme, že to se svými udržitelnými závazky myslíme skutečně vážně. Spotřeba PET lahví se za dobu pandemie zvýšila minimálně ve čtvrtině domácností. Věříme, že právě 100% recyklovaný obal je cesta, jak postupně spotřebu primárních plastů omezit," uvádí Veronika Němcová, ředitelka veřejných vztahů, komunikace a udržitelnosti ve společnosti The Coca-Cola Company ČR/SR.

Ochucené vody Natura budou v prodeji od konce dubna v lahvích o objemu 0,5 litru a 1,5 litru.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů