Středa, 24. dubna 2024

Kopřivnice a Frenštát nabízejí lidem zdarma možnost likvidace autovraků

Kopřivnice a Frenštát nabízejí lidem zdarma možnost likvidace autovraků

Města Kopřivnice a Frenštát pod Radhoštěm na Novojičínsku nabízejí obyvatelům zdarma možnost ekologické likvidace vraků automobilů. Za kompletní vůz mohou majitelé navíc dostat až 1000 korun. Akce se uskuteční v sobotu od 08:00 do 12:00 na autovrakovišti v Ženklavě a týká se osobních aut a nákladních vozů do hmotnosti 3,5 tuny. ČTK to sdělily mluvčí radnic Kopřivnice Lucie Macháčková a Frenštátu pod Radhoštěm Iva Vašendová.

V Kopřivnici se bezplatná likvidace autovraků koná zpravidla dvakrát ročně a je určena pro majitele vozidel, kteří se chtějí zbavit nepojízdných vozů či nevyužívaných aut s propadlou technickou kontrolou. "Ušetřit tak mohou za odtah a stání na vyhrazeném parkovišti, které hrozí ze strany města po předchozí výzvě k odstranění autovraku," uvedla Macháčková.

TIP: Téměř 400 míst po celé ČR kde se lze legálně zbavit autovraku (a někde vám jěště zaplatí...) najdete v mapě projektu KAMsNIM

Lenka Šoltysová z kopřivnického odboru životního prostředí uvedla, že zájemci mohou nahlásit svůj nepojízdný vůz až do soboty na telefonním čísle 602 550 002. "Nepojízdná vozidla budou na autovrakoviště odtažena, ale musejí být zabezpečena na zpevněné ploše s koly, aby s nimi bylo možné manipulovat. U samotné likvidace je pak nutná přítomnost majitele s občanským průkazem, případně plná moc, doklady od auta a číslo účtu, neboť za každé kompletní vozidlo mohou majitelé získat odměnu až 1000 korun," uvedla Šoltysová.

Vedoucí frenštátského odboru životního prostředí Jaroslav Jiřík uvedl, že u nekompletního autovraku bude případně částka za výkup stanovena po dohodě s likvidační firmou. Po převzetí vozu dostane majitel Potvrzení o převzetí autovraku na ekologickou likvidaci.

"Zájemci o likvidaci autovraku mohou také využít nabídku odtahu nepojízdného vozidla. Tento požadavek je však třeba nahlásit do pátku 14. května a dohodnout přímo s likvidační firmou," doplnil vedoucí odboru.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů