Úterý, 19. března 2024

Ekologie a těžká stavební technika? Jak trend akumulátorového napájení proniká i do stavebnictví

Ekologie a těžká stavební technika? Jak trend akumulátorového napájení proniká i do stavebnictví

Tlak na firmy v oblasti společenské a ekologické odpovědnosti způsobuje velký posun technologického světa směrem k častějšímu a efektivnějšímu využití elektrické energie. Ta je populární zejména díky tomu, že elektrická energie patří mezi obnovitelné zdroje, na rozdíl od fosilních paliv, které jsou stále ještě využívány v mnoha oblastech. Pomalu jsou ale nahrazovány využitím akumulátorových baterií, které umožňují provoz na bázi elektrické energie, ale bez nutnosti nepřetržitého napájení.


Elektroauta, elektrokola, elektrokoloběžky nejsou v dnešní době nic neobvyklého a neustále dochází k rozšiřování spektra využití elektrické energie. Hlavní obavou, spojenou s příchodem elektromobility byla sice vyšší udržitelnost, ale na úkor nízké výdrže baterií a nedostatečného výkonu. Tuto obavu zahnala nejen Tesla s příchodem prvních vysoce výkonných elektroaut, ale i mnohé další automobilky, které ukazují, že vývoj v tomto směru je dál, než kdy dříve a neustále se posouvá kupředu. Jaké jsou tedy hlavní výhody tohoto řešení? Šetrnost k přírodě, méně hluku, žádné kabely. Zásuvku budete potřebovat jen na nabití baterie.


Trend akumulátorového napájení se promítl i ve strojích každodenní potřeby jako jsou holící strojky, vysavače nebo třeba populární akumulátorové zahradní sekačky. Ve verzi s akumulátorem již také bez problému seženete veškeré zahradní nářadí od pily či vrtačky, až po vibrační brusku. Není tedy překvapením, že jednou z dalších oblastí, kde se trend akumulátorového napájení objevil, je stavebnictví a těžká stavební technika. Mezi ty patří i vysokozdvižné pracovní plošiny, které mezi sortimentem akumulátorových strojů překvapí zejména svými rozměry. Pokud by někoho zajímaly pracovní plošiny pronájem, doporučujeme se zaměřit zejména na výběr akumulátorových alternativ.


I když v nabídce půjčovny plošin najdeme i plošiny s klasickým naftovým pohonem, nabídka nůžkových akumulátorových plošin je srovnatelná, ne-li bohatší. Nabízí tak kromě ekologičtějšího pohonu rozmanitost i v oblasti dalších parametrů, jako je výška zdvihu či nosnost nákladu. Zajímavé jsou také hybridní varianty napájení, jejichž hlavní výhodou je především dostupnost obou variant zdrojů napájení pro pohodlí uživatele a rezerva v případě výpadku jednoho či druhého zdroje. Spolehlivost strojů je však vysoká, tudíž pokud lze, doporučujeme se zaměřit na akumulátorové stroje. Půjčovna plošin nabízí mimo jiné i akumulátorové vysokozdvižné vozíky, které jsou ekologičtější alternativou pro každou firmu, která k provozu potřebuje sklad. Akumulátorové těžké stroje a stavební technika z půjčovny plošin tak mohou být snadnou cestou pro firmy, jak naplnit své potřeby a přitom ukázat, že jim záleží na životním prostředí.

Zdroj: PR článek


Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů