Sobota, 20. dubna 2024

Kolaborativní roboti jsou skvělým druhem automatizace i pro malé a střední podniky

Kolaborativní roboti jsou skvělým druhem automatizace i pro malé a střední podniky

Neustále hledáte způsoby, jak pomoci vašemu provozu růst a stále se vyvíjet? Nemůžete si dovolit to, co řada opravdu velkých hráčů na trhu? Nevadí! Ideálním řešením by pro vás mohly být kolaborativní roboti. S čím vám mohou pomoci a pro koho se hodí? To vše najdete v následujících řádcích.

What are collaborative robots?

Pokud slyšíte někoho mluvit o robotech pro automatizaci průmyslu, většina lidí si vybaví velké stroje za zábranami, které obsluhují jen ostřílení operátoři ve spolupráci s programátorem. Kolaborativní roboti jinak nazývaní jako kooperativní roboti či zkráceně koboti jsou však jiní. Kromě toho, že nezabírají tolik prostoru přináší řadu užitných vlastností.

Dnes už díky kobotům nehrozí, že byste museli při přiblížení se člověka k robotu na chvíli odstavit výrobu. Koboti jsou totiž schopni nejen pracovat vedle lidí, ale dokonce s nimi i přímo spolupracovat na daném úkolu. Díky této vysoké vyspělosti zájem o ně neustále roste, protože jsou tím nejlepším řešením pro dnešní průmyslovou automatizaci.

Proč jsou vhodné i pro malý podnik?

Řada manažerů, ředitelů či majitelů firem se ptají na to, co jim tato investice přinese a jak by se u nich mohl kobot uplatnit.

Preciznost a rychlost po mnoho opakování

Koboty oceníte zejména pro opakované úkoly, kde je neustále vyžadována dokonalá preciznost. Kromě toho jsou skvělou volbou pro ergonomicky náročné úkoly, třeba v případech, kdy je s určitými součástmi velmi složitá či fyzicky náročná manipulace.

Dostanete řešení, které opravdu potřebujte

Současní koboti se vyrábějí v různých velikostech a odolají rozlišným zátěžím, vždy si tak můžete vybrat model, který bude ideální pro váš provoz. Nemusíte tak platit za zbytečně velké nástroje pro automatizaci, které ani zcela nevyužijete.

Hodí se do všech oborů

You may not even be able to imagine it, but use the kobota not only in automotive, where it is necessary to weld or screw many components, but also in the food industry or pharmacy. It is no problem for the cobra to help your employees, for example, with food or medicine packaging.

They are not difficult to operate or move

The original robotic giants required complex programming and were adapted to only a small group of tasks. Cooperative robots, on the other hand, are set up quickly and have no problem moving to another workplace. You will manage everything in a maximum of a few hours, which was only a coveted idea of their great predecessors.

Zdroj: Sponzorovaný článek

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů