Úterý, 19. března 2024

Standart AWS proniká do Česka

Standart AWS proniká do Česka

Jak možná víte, ve společnosti Philip Morris ČR a.s. kladou velký důraz na ochranu životního prostředí, dlouhodobě se soustředí na zmírňování dopadů svého výrobního závodu i na neustálé zlepšování postupů a věnují se rovněž edukaci zaměstnanců v oblasti životního prostředí. Jsou si vědomi, že voda je obnovitelný, avšak omezený lokální zdroj, který je pro život na planetě Zemi nezbytný a sdílíme jej úplně všichni. Udržitelné hospodaření s vodou pro Philip Morris ČR a.s. znamená zejména snižování její spotřeby, podporu její recyklace, ochranu vodních toků a podporu udržitelného hospodaření s vodou.

I proto se v roce 2021 jejich kutnohorský závod bude ucházet o tzv. Certifikát standardu AWS (Alliance for Water Stewardship - Aliance pro udržitelné hospodaření s vodou). Aktuálně probíhá tzv. Pre-assessment fáze a v září 2021 bude ve výrobním závodě realizován podrobný externí audit. V minulých letech certifikát standardu AWS získalo už jedenáct továren ze skupiny Philip Morris International. V České republice jej dosud má jen jeden výrobní závod, a to společnosti Coca-Cola HBC v Praze.

Philip Morris ČR a.s.

Společnost Philip Morris ČR a.s. je součástí skupiny Philip Morris International Inc. (PMI), která stojí v čele proměny tabákového / nikotinového průmyslu. Dospělým kuřákům, kteří by jinak pokračovali v kouření, přinášíme inovativní bezdýmná řešení, která snižují nebo mají potenciál snížit riziko ve srovnání s kouřením tabáku. V České republice působíme od roku 1992 a na Slovensku od roku 1993. V obou zemích zaměstnáváme více než 1 000 lidí a na základě výborných pracovních podmínek a příležitostí k osobnímu rozvoji, jsme již sedmý rok za sebou držitelem ocenění Top Employer za vynikající péči o zaměstnance. Díky zavedení a aktivní podpoře politiky rovných platů pro muže a ženy na stejných pozicích, jsme byli navíc jako první firma na obou trzích oceněni certifikátem EQUAL-SALARY.

Alliance for Water Stewardship (AWS)

AWS je globální program spolupráce podniků, nevládních organizací a veřejného sektoru. Členové této iniciativy přispívají k udržitelnosti lokálních vodních zdrojů přijetím a prosazováním univerzálního rámce pro udržitelné využívání vody - mezinárodního standardu pro hospodaření s vodou - standardu AWS. Do programu jsou zapojeny především nadnárodní společnosti.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů