Úterý, 19. března 2024

Společnost Air Products podporuje start Vodíkové strategie České republiky

Společnost Air Products podporuje start Vodíkové strategie České republiky

Společnost Air Products (NYSE: APD), přední světový dodavatel vodíku a vodíkových řešení pro mobilitu, se zúčastnila představení Vodíkové strategie České republiky Ministerstvem průmyslu a obchodu, které se konalo 16. července v Praze. Společnost uvedla své vodíkové reference a podělila se o své globální zkušenosti a špičkové schopnosti, které pomohou podpořit rozvoj vodíkové energetiky v České republice.

Air Products se na této akci připojila ke klíčovým mezinárodním i domácím a vládním institucím, včetně Evropské komise, Hydrogen Europe Assembly, Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, jakož i korporacím, mezinárodním organizacím, výzkumným ústavům, pilotním projektům měst a investorům, aby si vyměnili poznatky a diskutovali o způsobech a příležitostech, jak může Česká republika dosáhnout svých environmentálních cílů.

Společnost Air Products se zavázala k dlouhodobé spolupráci s místními partnery a podporuje tak vizi české vlády o čistém, nízkouhlíkovém, bezpečném a efektivním moderním energetickém systému. Zejména se zaměřením na dodávky obnovitelného vodíku a rozvoj nízkouhlíkových dodavatelských řetězců a sítě čerpacích stanic, které dodávají obnovitelný vodík pro mobilitu.

"Je nám ctí, že se můžeme účastnit této akce, která je pro Českou republiku velkým milníkem na její cestě k čistší energetické budoucnosti," komentoval představení vodíkové strategie Vlastimil Pavlíček, generální ředitel společnosti Air Products Česká republika. "Vodík jako pilíř čisté energie bude hrát klíčovou roli v tom, aby vláda mohla realizovat další vývoj výroby a spotřeby energie pro lepší životní prostředí," doplnil Vlastimil Pavlíček.

Strategie společnosti Air Products být lídrem v oblasti vodíku pro mobilitu a poskytovat svým zákazníkům nejbezpečnější a nejspolehlivější čistou energii ukazuje jasný soulad s cíli české vlády. Společnost disponuje finanční kapacitou, technologickým know-how, inovativní vodíkovou technologií a talentem, které jí umožňují úspěšně podporovat země, jež se zavázaly rozvíjet společnost s nulovými emisemi a přinášet svým regionům přímou hodnotu ekologické udržitelnosti.

Air Products má více než 60 let zkušeností s vodíkovými technologiemi a vlastní rozsáhlé patentové portfolio v oblasti vodíkových technologií. Společnost se podílela na více než 250 projektech čerpání vodíku ve 20 zemích a její čerpací technologie provedou více než 1 500 000 natankování vodíku ročně.

"Pokud chceme dosáhnout uhlíkové neutrality do roku 2050, musíme do transformace hospodářství nutně zahrnout využití nízkouhlíkového vodíku hlavně pro mobilitu a průmyslové procesy, které nelze elektrifikovat. Vývoj a výroba vodíkových technologií a potřebné infrastruktury podpoří ekonomický růst a posunou nás k inovativní ekonomice s vysokou přidanou hodnotou," uvedl Petr Mervart, zmocněnec ministra průmyslu a obchodu pro vodíkové technologie, některé důvody, proč ministerstvo věnuje vodíkové strategii mimořádnou pozornost.

Inovace pro budoucnost

Společnost Air Products má více než 60 let zkušeností s vodíkem a stojí v čele vývoje vodíkových energetických technologií. Zaujala vedoucí postavení ve vývoji vodíkových technologií pro mobilitu, které poskytují spolehlivou energii a zanechávají čistou vodu jako jediný vedlejší produkt výroby elektřiny. Jako lídr v oblasti vodíkové mobility a technologie vodíkového tankování poskytuje řešení čisté energie s nulovými emisemi pro vlaky, nákladní automobily, lodě, vysokozdvižné vozíky a osobní automobily.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů