Úterý, 23. dubna 2024

Vznícení použitých baterií způsobilo škodu 200.000 korun

Vznícení použitých baterií způsobilo škodu 200.000 korun

Škodu za zhruba 200.000 korun způsobil požár, který v neděli odpoledne vypukl v průmyslovém objektu v Moravanech na Pardubicku. Hořet začaly použité baterie uložené v sudech na venkovní rampě. Osm jednotek hasičů požár zlikvidovalo po 20:00, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

Hasiči na boj s ohněm použili tři proudy, z toho dva s těžkou pěnou. Jednotkám asistovali zaměstnanci firmy. Pomocí vysokozdvižného vozíku rozebírali palety a ty, které nebyly zasaženy plameny, odváželi do bezpečí. "Hasiči provedli kontrolu sudů termokamerou. Na dohled zůstala místní dobrovolná jednotka, dohled je nezbytný minimálně po dobu tří dnů," uvedla Horáková.

Podle vyšetřovatelky požárů Kateřiny Shejbalové byla příčinou vznícení baterií vlivem slunečného teplého počasí, kdy některé degradovaly. Firma ale při jejich uchovávání postupovala správně, použité vytříděné baterie byly uskladněny v kovových uzavřených sudech podle předpisu.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů