Úterý, 19. března 2024

Začala dvoutýdenní výzva Do práce na kole, je určena jednotlivcům

Začala dvoutýdenní výzva Do práce na kole, je určena jednotlivcům

V Česku dnes začíná zářijová výzva kampaně Do práce na kole, kterou pořádá spolek AutoMat. Potrvá dva týdny a na rozdíl od květnové měsíční výzvy je určená jen jednotlivcům a je bez účastnického poplatku. Registrovaní účastníci a účastnice se při ní mohou dopravovat do zaměstnání nebo do škol na kole, koloběžce, bruslích, pěšky či během a soutěžit v pravidelnosti.

"Naším cílem není vyhecovat veřejnost k jednorázovým rekordním sportovním výkonům, ale dlouhodobě měnit dopravní návyky. A taky přimět k přemýšlení o dopadech výběru dopravního prostředku nejen na zdraví jednotlivce, ale celého města jako organismu," odůvodnil hlavní koordinátor výzvy Jan Haruda, proč ke květnové výzvě přibyla podzimní varianta.

Zářijová výzva se zároveň protíná s Evropským týdnem mobility a tradičním Dnem bez aut.

Výzva Do práce na kole má motivovat co nejvíce lidí, aby jako dopravní prostředek po městě používali kolo nebo jakoukoli bezmotorovou formu dopravy. Zaznamenané trasy účastníků mají podle organizátorů zároveň sloužit jako podklad pro analýzu dopravy ve městech za účelem zlepšení cykloinfrastruktury. Nyní je taková analýza prováděna v Ostravě, Brně a Hodoníně. Další informace jsou na webu www.dopracenakole.cz.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů