Úterý, 19. března 2024

Z vyhlášení Cen SDGs 2021 si Komerční banka odnáší první místo

Z vyhlášení Cen SDGs 2021 si Komerční banka odnáší první místo

Předávání Cen SDGs patří v ČR již od roku 2017 k prestižním událostem v oblasti udržitelnosti. Za myšlenkou oceňovat projekty, které plní cíle udržitelného rozvoje (SDGs) od OSN, stojí Asociace společenské odpovědnosti. Letos jsme se soutěže zúčastnili poprvé a navzdory silné konkurenci se nám podařilo získat rovnou první místo v kategorii Reporting, do které jsme se přihlásili s naším Reportem o udržitelnosti za rok 2020.

Slavnostní vyhlášení Cen SDGs se konalo ve čtvrtek 16. 9. 2021 v Černínském paláci v Praze. Ocenění za KB převzaly Jitka Haubová, členka představenstva zodpovědná za udržitelnost, spolu se Zuzanou Čepelkovou s Denisou Pozníčkovou, které stojí za přípravou reportu.

Nefinanční report, neboli Report o udržitelnosti KB, je podrobný přehled o komplexním přístupu banky k udržitelnému rozvoji. KB se v něm zaměřuje na transparentní popis nejen vlastních aktivit, ale také svého vlivu v oblasti financování, který je velmi významný.

,,Čtenář se z reportu může dozvědět více o tom, jak KB přistupuje k různým oblastem udržitelnosti. Proč je klient a jeho spokojenost na prvním místě, jaké etické normy KB dodržuje, jaké závazky má k životnímu prostředí a společnosti atd. Nechybí ani informace o charitativních a sponzoringových aktivitách a průřez strategií udržitelnosti celé finanční Skupiny KB," vysvětluje Jitka Haubová.

Report o udržitelnosti za rok 2020 ale není zdaleka prvním, který Komerčka vydala. Ten vyšel už v roce 2015. Od té doby je neustále vylepšován podle toho, jak se vyvíjí i přístup KB k udržitelnosti. V loňském roce byly do reportu zapracovány také SDG cíle od OSN. Příprava reportu je několikaměsíční proces, do kterého je zapojeno množství gestorů a kontaktních osob z různých týmů a útvarů v bance. Zisk tohoto ocenění je tak velkou odměnou pro všechny, kdo se na reportu podíleli.

Report o udržitelnosti 2020 najdete v on-line podobě na našich stránkách.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů