Úterý, 19. března 2024

Moderní, klasické i retro: inspirace pro obdarování rodičů

Moderní, klasické i retro: inspirace pro obdarování rodičů

Blíží se výročí svatby vašich rodičů, má některý z nich v brzké době svátek nebo narozeniny? Popřípadě už jste se naplno ponořili do vybírání vánočních dárků? Někdy se může stát, že si člověk vyčerpá zásobu dobrých nápadů a tápe nad tím, čím své rodiče obdarovat tentokrát.

Pokud zásoba dobrých nápadů došla i vám, pokračujte ve čtení a nechte se inspirovat některými z našich tipů.

Karel Gott je sázka na jistotu

Jelikož se do kin konečně chystá film o Karlu Gottovi, máte jedinečnou příležitost své rodiče pozvat do kina na snímek, který si zamilují. Karel Gott je totiž pojem a má své příznivce mezi lidmi každého věku. A kdyby snímek vaše rodiče okouzlil, rozhodně můžete u tématiky zůstat a obdarovat je knihou Má cesta za štěstím. Ta vyšla již v létě, ale na regálech knihkupectví se po ní ihned zaprášilo. Proto je nejvyšší čas k jejímu předobjednání.

Moderní technologie nejsou pouze pro mladé

Další skupinou dárků jsou ty z kategorie moderní technologie. Zpříjemněte svým rodičům život a kupte jim do domácnosti nějaké chytré vychytávky. Ať už se bude jednat o pekárnu, měřič krevního tlaku nebo například chytré hodinky, udržujte vaši maminku i tatínka stále mladé na duchu. Pokud si nevíte rady s výběrem, podívejte se pro inspiraci na recenze vánočních dárků pro rodiče. Narazíte na věci, které vás třeba ani nenapadly, a přitom by vašim rodičům udělaly ohromnou radost.

Přání od srdce potěší vždy a každého

Víte, jaký dárek udělá vašim blízkým pokaždé radost? Obyčejné přáníčko. V moderní společnosti, kde jsou všichni neustále online a místo přání si posílají SMS zprávy to vypadá, že na přání psaná rukou se už úplně zapomnělo.

A přitom udělají obdarovanému radost, protože je z nich poznat, že jste si dali čas a práci s jejich výběrem i vyplněním a neodbyli jste je pouhým e-mailem. Pokud nejste kreativní duše a raději koupíte přáníčko, které pouze vyplníte, rozhodně navštivte papírnictví. Ve všech už sice budou přání k adventu, ale ta můžete vlastně vzít taky, brzy se budou hodit.

Společný rodinný zážitek

Bydlíte-li od svých rodičů daleko a vídáte se málokdy, darujte jim nějaký společný zážitek. Nemusí se jednat o nic luxusního. Hlavní je, že strávíte nějaký čas spolu, budete mít společné zážitky a vytvoříte si nové vzpomínky. O jaký zážitek půjde, to si musíte zvážit podle toho, jaký typ rodiny jste.

Akční rodina rozhodně vyrazí na nějakou túru, rodina se slabostí pro kulturu si nenechá ujít nějakou novou výstavu nebo představení, a rodina, která ráda společně relaxuje rozhodně vyrazí na nějaký wellness pobyt. Stačí pouze zvážit, do jaké kategorie se řadíte vy.

Myslete na jejich zdraví

Trpí vaši rodiče artrózou? Často si stěžují na bolesti zad a kloubů? Obdarujte je doplňky zdraví v podobě kapslí nebo prášku, který se rozmíchá ve vodě. Popřípadě jim věnujte nějaké masážní hřejivé masti, které mohou používat pro regeneraci nohou po dlouhém dni. Darovat jim můžete i permanentky na cvičení, o kterém víte, že by je bavilo a navštěvovali by jednotlivé lekce.

Sbírka oblíbených vín vždy po ruce

Vaši rodiče nemusí být nutně Moraváci, aby mohli mít vlastní vinný sklípek. Darovat jim totiž můžete praktickou a kompaktní domácí vinárnu. V ní mohou mít své oblíbené značky a odrůdy vín vždy po ruce, a vychutnat si tak sklenku lahodného moku kdykoliv dostanou chuť. Domácí vinárny se prodávají ve všech tvarech, velikostech i designech. Proto určitě narazíte na takovou, která se bude do kuchyně vašich rodičů skvěle hodit.

Doufáme, že vás některé z našich nápadů inspirovali a obdarujete své rodiče něčím, co jim udělá radost a co využijí.

Zdroje obrázků: sebra / Shutterstock.com
Zdroj: PR článek

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů