Úterý, 19. března 2024

CzechTourism: Američané mají nyní větší zájem o trvale udržitelný cestovní ruch

CzechTourism: Američané mají nyní větší zájem o trvale udržitelný cestovní ruch

Američané chtějí podle státní agentury CzechTourism nyní cestovat šetrněji než před vypuknutím pandemie koronaviru. Mají větší zájem o trvale udržitelný cestovní ruch. Americké společnosti budou při výběru destinací k tomuto faktoru přihlížet, v případě podnikatelských cest mohou některé firmy vyžadovat takzvané zelené certifikáty například u hotelů. Na on-line semináři to dnes řekla ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism pro Spojené státy a Kanadu Michaela Claudino.

Pro přilákání amerických cestovatelů na udržitelné jednání mohou podle Claudino stačit i maličkosti, jako jsou recyklovatelné lahve na pití s názvem cestovní kanceláře nebo agentury, namísto jednorázových plastových lahví. V programu by měla být zařazena návštěva lokálních míst a bude dobré upozornit na to, že ubytování je držitelem "zeleného certifikátu". V amerických společnostech mívají podle Claudino oddělení zaměřená právě na udržitelnost, která sledují přístup partnerů k této oblasti právě například u služebních pobytů.

Američané budou podle Cladino chtít vědět, že jejich návštěva negativně neovlivnila danou destinaci.

V počtu cest vedou podle Claudino takzvaní mileniálové a generace Z, tedy mladí lidé a také majetní turisté. Ti podle ní vyžadují cestování s hlubším významem, namísto "konzumního". Přejí si exkluzivní a autentické zážitky. "Důraz je na lokální zážitek či méně exponovaná místa," uvedla.

Proočkovanost způsobila ve Spojených státech podle Claudino nárůst počtu rezervací pobytů. Stoupl zájem o domácí dovolenou a předpokládá se, že zůstane na vzestupu. "Lidé ale mají zájem cestovat, a to, že byli tak dlouho zavření, nahrává tomu, že budou chtít trávit delší dobu na cestách. Doufáme v to, že budou trávit delší dobu než čtyři až pět dní v nějaké destinaci," řekla. Doplnila, že se také zkracuje období, ve kterém se lidé rozhodují o uskutečnění cesty. Rezervaci si zhruba třetina Američanů nyní zajišťuje měsíc až tři před odjezdem.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů