Úterý, 19. března 2024

Na Den stromů čtěte o 40 % levněji

Na Den stromů čtěte o 40 % levněji

Milí čtenáři a milovníci přírody,


dnes 20. října mají svátek všechny stromy. Den stromů se oslavuje společným sázením stromů a má nám připomínat, jak jsou pro nás stromy důležité a nedocenitelné. Pokud nemůžete strom zasadit, vydejte se alespoň na procházku do přírody nebo se začtěte do některé z našich knih a žasněte nad tím, že stromy vnímají, cítí a mají dokonce i paměť. K příležitosti Dne stromů jsme si pro Vás navíc přichystali slevu 40 % na dva oblíbené tituly. Začtěte se do výpravné verze bestselleru Tajný život stromů se spoustou nádherných fotografií nebo si na výpravy do lesa sbalte do batohu Velkého průvodce lesem, díky kterému se naučíte určovat zvířata, rostliny i houby.

VÝPRAVNÉ VYDÁNÍ BESTSELLERU TAJNÝ ŽIVOT STROMŮ
Tajny_zivot_stromu_FOTO_VypravnaVerze_obsah1-720x480.jpg
Tajny_zivot_stromu_FOTO_VypravnaVerze_obsah3 (1)-720x480.jpg

Les je pro mnohé z nás vytouženým místem odpočinku. Je synonymem ticha a nedotčené přírody. Peter Wohlleben v knize Tajný život stromů spojuje ve fascinujících příbězích o netušených schopnostech stromů nejnovější vědecké poznatky se svými vlastními bohatými zkušenostmi lesníka a ukazuje nám les ze zcela nové stránky.

Věděli jste, že si Tajný život stromů můžete přečíst také ve výpravné verzi s mnoha barevnými fotografiemi? Výpravné vydání je také skvělým tipem na dárek pro Vaše blízké. Nyní si knihu navíc můžete pořídit SE SLEVOU 40 %.

ZWxA4Vtg-1440x575.jpeg

Tento obsáhlý a fundovaný průvodce pro každou procházku lesem obsahuje více než 900 barevných fotografií se všemi důležitými znaky zvířat, rostlin a hub. Pořiďte si Velkého průvodce lesem SE SLEVOU 40 % a vydejte se na lesní výpravu.

NOVINKA OD PETERA WOHLLEBENA
TITULNI_obalka_Nez_stromum_dojde_dech_72dpi_RGB (1).jpg

Stromy jsou pro nás nejlepší možností, jak z atmosféry odstranit skleníkové plyny, a to mnohem efektivněji, než kdy zmohla jakákoli technika. Stromy navíc silně ochlazují místní klima, a dokonce výrazně zvyšují množství dešťových srážek. Kniha Petera Wohllebena Než stromům dojde dech je vyznáním lásky stromům a současně výzvou, abychom ve vlastním zájmu konečně začali chránit přírodu a pečovat o její nekonečnou mnohotvárnost. Stromy se totiž bez lidí obejdou, ale lidé bez stromů ne.

OBDIVUJTE KRÁSNÉ STROMY
ObalkaTitulni_LípyVlidne-i-majestatni.jpg

Lípy jsou úžasné stromy, které Jsou nám blízké a máme je rádi pro jejich užitečnost i krásu. Medová vůně kvetoucích lip v nás vyvolává vzpomínku na dětství. Kniha Lípy - vlídné i majestátní je příležitostí seznámit se s příběhy pozoruhodných stromů, které rostou na různých místech naší země a možná také inspirací k netradiční turistice. Kromě příběhů a fotografií, které pohladí na duši, v ní najdete i GPS souřadnice představených lip.

ZAČTĚTE SE DO PŘÍBĚHŮ STROMŮ
OBÁLKA_Stromy_vypravuji_pro_web.jpg

Životy stromů - v příbězích propojené s osudy lidí - nám umožňují zamyslet se nad naší historií. Tím, že se mohou dožít vyššího věku než lidé, se stromy stávají svědky osudů těch, vedle kterých někdy i staletí rostou. A proto mohou ,,vypravovat". Tato knížka je o tom, jak lidé žili, v co věřili, v čem hledali oporu a hlavně - co pro ně znamenaly stromy. Základem vypravovaných příběhů jsou lidové pověsti i historické záznamy a vzpomínky, doplněné současným pohledem. Sborník pověstí vznikal v rozpětí několika let.

PRO MALÉ ČTENÁŘE
slyšíš_titul_300dpi (1)-1440x1855.jpg

Mají stromy svůj vlastní jazyk? Musí děti stromů chodit do školy? Proč se lesní zvířata bojí lidí? Peter Wohlleben odpovídá na otázky, které jsou neobvyklé, originální a často velmi zábavné.

vis_kde_jsou_deti_stromu (1).jpg

Kdepak asi bydlí děti stromů?
To by Píťa, malý veverčák, tak rád věděl. A proč se lidé nemusejí bát vlků? Hajný Petr vezme Píťu na dobrodružné putování lesem. Na cestě přespí pod širým nebem, pozorují, jak se kácí jehličnaté stromy, a skutečně potkají jednoho vlka! Objeví však stromové děti a jejich rodiče? A najde se i pro Píťu rodina, v níž by mohl zůstat?

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů