Sobota, 27. dubna 2024

Skupina L'Oréal oznamuje nový klimatický nouzový fond

Skupina L'Oréal oznamuje nový klimatický nouzový fond
L'Oréal oznámil nový nadační fond ve výši 15 milionů EUR na podporu zranitelných komunit, aby si vytvořily větší odolnost vůči klimatickým katastrofám. Fond L'Oréal Climate Emergency Fund bude podporovat komunity v nejexponovanějších oblastech tím, že umožní odborným partnerským organizacím pomoci jim připravit se na klimatické katastrofy a zotavit se z nich.
Odhaduje se, že počet katastrof způsobených klimatem se za posledních 50 let pětinásobně zvýšil. Dnes žijí v oblastech vystavených katastrofám až tři miliardy lidí, přičemž se předpokládá, že se jejich počet do roku 2050 zvýší o jednu miliardu. Fond L'Oréal Climate Emergency Fund osloví zranitelné komunity prostřednictvím partnerství s místními organizacemi i mezinárodními nevládními organizacemi pro pomoc při katastrofách. Nový fond staví na dlouhodobém závazku společnosti L'Oréal Group řešit rostoucí humanitární a ekologické výzvy, čímž se celkové investice skupiny vyšplhají na více než 200 milionů EUR v několika fondech, jako je L'Oréal Fund for Nature Regeneration, Circular Innovation Fund a L'Oréal fond pro ženy.
,,Jako lídr v oboru má společnost L'Oréal odpovědnost za řešení nejnaléhavějších světových ekologických a sociálních potřeb," řekla Alexandra Palt, ředitelka Corporate Responsibility L'Oréal Group a generální ředitelka Fondation L'Oréal. ,,Naléhavá klimatická krize, které čelíme, vyžaduje opatření na všech frontách a vyžaduje globální spolupráci na všech úrovních. S novým fondem Climate Emergency Fund rozšiřujeme naše závazky pomáhat budovat odolnost zranitelných komunit spolu s organizacemi, které nasazují inovativní řešení v terénu."
Finanční prostředky budou směřovány na dva typy akcí: ,,Připravte se", které pomohou minimalizovat dopad klimatických katastrof dříve, než k nim dojde, prostřednictvím předvídání katastrof a systémů včasného varování; a ,,Opravy" pro obnovu základních infrastruktur a životně důležitých služeb, jako je zdravotní péče, bydlení a přístup k potravinám a vodě, když ke katastrofě dojde. Prvními dvěma příjemci fondu L'Oréal Climate Emergency Fund jsou The Solutions Project, americká nezisková organizace a Start Network, globální aliance více než 80 místních, národních a mezinárodních nevládních organizací, které obě spolupracují s lidmi v první linii.
,,I když je klimatická krize globální povahy, je jasné, že některé komunity jsou vystaveny mnohem většímu riziku krátkodobých klimatických katastrof a musí tyto události související s klimatem zmírňovat, aby se z nich nestaly katastrofy lidské," řekla Christina Bennett, generální ředitelka Start Network. ,,Ve spolupráci se společností L'Oréal a místními organizacemi zakořeněnými v jejich komunitách podpoříme lidi ohrožené krizí, aby se připravili a ochránili s pomocí místních týmů, obeznámených s jejich okolnostmi a co nejlépe lokalizovaných k zajištění co nejrychlejšího návratu do stavu před katastrofou."
Chcete-li se dozvědět více o L'Oréal Climate Emergency Fund, podívejte se prosím na naše video.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů