Sobota, 27. dubna 2024

Videa firmy Serafin představují rostliny a přírodu Slavkovského lesa

Videa firmy Serafin představují rostliny a přírodu Slavkovského lesa

Kreativní vouchery představují dotační nástroj, kterým se propojují malé a střední podniky s kulturními a kreativními odvětvími. Ve zkratce jde o vouchery na služby kreativců, jež pomáhají řešit nebo zefektivnit prezentaci, vzhled i funkčnost produktu, procesu nebo služby směrem ke klientům žadatele. A právě jedním z těchto žadatelů byli také majitelé firmy Serafin - byliny s. r.o. ze Sokolova. Díky dotaci na služby kreativce vznikla videa, která představují byliny a rostliny na území Slavkovského lesa, ale zejména také genius loci vybraných míst této chráněné krajinné oblasti na území Karlovarského kraje.

Serafin - byliny, s. r. o. je rodinná firma sídlící v Sokolově, která se stará o podporu zdraví přírodní cestou již od roku 2004. S láskou a porozuměním vyrábí jedinečné přírodní produkty, jejichž všechny receptury staví na mnohaletých zkušenostech z oblasti alternativní medicíny. Vycházíme z poznatků tradiční čínské medicíny, hlubokých znalostí bylin a jejich účinků, ale také z neustálého učení se, bádání a hledání nových cest. Nabízí prostředky nejstaršího lékaře na světě osvědčeného tisíci lety - přírody.

Majitelé firmy využili dotační finance na tvorbu firemních videí, která slouží k propagaci samotné firmy, zároveň ale tak k předávání znalostí a zkušeností populární formou. Prostředí Slavkovského lesa pak autoři vybrali záměrně, neb s jeho hranicemi těsně sousedí. Moderně a chytře pojatá videa mohou být přínosem nejen pro cílovou skupinu a stálé zákazníky, ale dokáží oslovit i skupinu mileniálů a mladých uživatelů sociálních sítí či internetu obecně.

Díky kreativním voucherům vznikla řada videí, která mohou zájemci nalézt pod názvem Videoherbář Serafin na youtube a sociálních sítích. Každý měsíc vychází jeden díl seriálu, v němž se průvodce vydává na vybrané místo ve Slavkovském lese a představuje kromě historických nebo kulturních zajímavostí právě také květenu, která se zde nachází a poutavě přibližuje její využití. Sledující se mohou těšit ale také na speciální díl z Ekvádoru, kam se majitelé firmy vydali pro dračí krev, jíž využívají pro výrobu svých produktů.

Lednový díl videoherbáře se odehrával nedaleko obce Prameny, ten únorový pak u trosek kostela sv. Mikuláše na úpatí hory Krudum na Sokolovsku.

V současné době již je již program kreativních voucherů vypisován na státní úrovni pod Ministerstvem kultury. Zástupci společnosti Serafin využívali ke konzultacím Karlovarskou agenturu rozvoje podnikání, Inovační centrum Inion či regionální kancelář CzechInvest. V aktuální výzvě Kreativní vouchery II 2024 je pro Karlovarský kraj vyčleněna částka 3 miliony korun.

http://www.kr-karlovarsky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů