Úterý, 14. května 2024

E.ON v číslech - 3

E.ON v číslech - 3

Už potřetí během posledního roku a půl společnost E.ON Energie plošně zlevní od 1. května ceny plynu pro stálé zákazníky.

Plošné snížení ceny zemního plynu se týká zhruba 150 000 stálých zákazníků, kteří nemají fixované ceny. Oproti stávajícím ceníkům bude cena za odebraný plyn nižší o 13 až 21 % v závislosti na spotřebě.

Stálí zákazníci zaplatí v běžném ceníku za dodaný plyn 1 644 korun za MWh bez DPH (1 989 korun za MWh s DPH) ve všech pásmech spotřeby. Nově tedy bude cena plynu v daném ceníku stejná, bez ohledu na výši odběru. Pro představu domácnost, která plynem i ohřívá vodu a ročně odebere okolo 8 MWh plynu, pak celkově ušetří přes 2 500 korun, a těm, kteří plynem i topí a ročně odeberou okolo 15 MWh, klesnou celkové náklady zhruba o 4 500 korun.

E.ON snížil plošně ceny energií stálým klientům hned loni v únoru jako první na trhu a podruhé přistoupil ke snížení cen plynu vloni před topnou sezonou. Teď je snižuje potřetí a ceny, které budou nově klienti za dodávku platit, budou ve srovnání s loňskými cenovými stropy nižší o 35 %.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů