Úterý, 23. dubna 2024

CENTRUM HYGIENY ZIVOTNIHO PROSTREDI

Našli jsme pro Vás na Internetu
CENTRUM HYGIENY ZIVOTNIHO PROSTREDI

CENTRUM HYGIENY ZIVOTNIHO PROSTREDI


Centrum je vrcholnou odbornou instituci v Systemu monitorovani zdravotniho stavu obyvatelstva ve vztahu k zivotnimu prostredi (System of Monitoring the Environmental Impact on Population Health). Zabyva se komplexne otazkami zdravotniho stavu a hodnocenim kvality slozek zivotniho prostredi. Rozsah monitorovaci, vyzkumne, referencni a legislativni cinnosti je soustreden na obory geneticke toxikologie, venkovniho ovzdusi, pitne vody, hluku v mimopracovnim prostredi a odpadu a pudy a realizuje se v odbornych skupinach a v narodnich referencnich laboratorich, centrech a pracovistich.

Odborna skupina a Narodni referencni laborator pro odpady a pudu

Reseni problematiky kontaminace pudy z hlediska ochrany verejneho zdravi na urovni aplikovaneho vyzkumu a odbornych expertiz. Sledovani nakladani s odpady v celem cyklu z hlediska hodnoceni zdravotniho rizika pro ochranu verejneho zdravi z hlediska hygieny prace.

Dlouhodobe sledovani kontaminace pudy skodlivymi latkami v mestskych aglomeracich ve vztahu k zatezi detske populace a k moznym zdravotnim rizikum.

Posuzovani zdravotni nezavadnosti pripravku na ochranu rostlin, dekontaminaci pudy, biodegradacnich pripravku a stavebnich materialu vyrobenych z odpadnich surovin.

Hodnoceni vlivu technologii pro upravu a zneskodneni odpadu.

Hodnoceni vlivu zemedelske cinnosti na verejne zdravi.

Provadeni mikrobiologickych analyz v ruznych faktorech zivotniho prostredi, hodnoceni mikrobialni kontaminace, toxicity a patogenity u biologickych a organickych pripravku.

Ekotoxikologicke testovani odpadu, druhotnych surovin a vybranych stavebnich materialu.

Ze serveru Státního zdravotního ústavu www.szu.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů