zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

Krátce - Leopardům z Kavkazu hrozí vyhynutí

05.02.2003
Příroda
Krátce - Leopardům z Kavkazu hrozí vyhynutí
Řídce se vyskytujícímu druhu leoparda, který žije pouze v odlehlých oblastech jižního Kavkazu, hrozí vyhynutí. Světový fond na ochranu přírody (WWF) odhaduje, že počet těchto zvířat klesl na pouhých asi 20 kusů. Vzácný druh je ohrožován pytláky. Ochránci přírody se domnívali, že kavkazský leopard vyhynul již v 60. letech. Avšak nedávné výzkumy ukázaly, že zvíře stále přežívá v Arménii, Gruzii a Ázerbájdžánu. Zdroj: HN
Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
7
8. 2017
7-11.8.2017 - Tábor, výlet, pobytová akce
Zahrada lesní MŠ Šárynka, Praha 6
14
8. 2017
14-18.8.2017 - Tábor, výlet, pobytová akce
Zahrada lesní MŠ Šárynka, Praha 6
19
8. 2017
19-26.8.2017 - Tábor, výlet, pobytová akce
Bílé Karpaty (hranice ČR/SR tábor Polana - Vrbovce/Javorník)
19
8. 2017
19-26.8.2017 - Tábor, výlet, pobytová akce
LTD Polana
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí