Úterý, 23. dubna 2024

ZASTUPITELÉ SCHVÁLILI ROZVOJ CYKLISTIKY V DĚČÍNĚ

ZASTUPITELÉ SCHVÁLILI ROZVOJ CYKLISTIKY V DĚČÍNĚ

DĚČÍN - Na posledním zasedání městského zastupitelstva byl schválen Program postupné realizace cyklotras a cyklostezek ve městě Děčín. Ve schváleném materiálu se předpokládá každoroční vyčlenění prostředků ve výši cca. 15 miliónů Kč, ze kterých budou financovány jak projektové dokumentace, tak i samotná výstavba a následná údržba cyklostezek. Program obsahuje mimo jiné etapy, podle nichž budou do roku 2006 dostavěny mezinárodní trasy Vídeň - Hamburk a město bude propojeno páteřní sítí cyklotras.
Arnika tento krok velmi přivítala. \"Jsme velice rádi, že zastupitelé tento materiál schválili a vyjádřili tak svůj kladný postoj k rozvoji cyklistiky v našem městě. Považujeme realizaci cyklotras a cyklostezek v našem městě za správnou investici do budoucnosti. Do budoucnosti, ve které bude Děčín dopravně kulturnější, ekologičtější, zdravější, turisticky přitažlivější, prostě modernější město,\" komentoval rozhodnutí Kamil Repeš z Arniky.
Během uplynulých let uspořádala Arnika společně s Děčínskou koalicí pro pěší a cyklistickou dopravu celou řadu veřejných setkání, průzkumů a besed na téma řešení cyklistiky v Děčíně. Po získání námětů a návrhů od občanů byla ve spolupráci s městem Děčín zpracována studie, která mapuje možnosti realizace vnitroměstských cyklotras. Tato studie posloužila jako jeden z podkladů při zpracování odsouhlaseného materiálu.

Další informace:
Arnika Děčín, Hudečkova 1, Děčín 1, 40501          
Kamil Repeš - 412510650
kamil.repes@arnika.org

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů