Sobota, 20. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Ke shromáždění 25 miliónů dolarů, jako minimální částky potřebné k záchraně velkých opic, vyzvaly Organizace UNESCO a Program OSN pro  životní   prostředí  . Podle OSN by mohli šimpanzi, orangutani a gorily do 50 let vyhynout.

STÁT ASI ZVÝŠÍ OCHRANU ZVÍŘAT, MÁ TO ZARUČIT NOVELA ZÁKONA
Lepší podmínky přepravy hospodářských zvířat, výslovný zákaz pokusů na zvířatech kvůli vývoji kosmetiky, ale i určité omezení cirkusové drezury a pojízdných zvěřinců. To vše přináší novela zákona na ochranu zvířat proti týrání, kterou hlasy 145 ze 184 přítomných schválila sněmovna. Předlohu nyní posoudí Senát a prezident. Kvůli zákonu ráno ke sněmovně přišlo několik aktivistů ze sdružení Ochrana zvířat.

Praha/Klatovy - Do výběrového řízení na ředitele Národního parku Šumava se přihlásilo 13 uchazečů, z toho dva ze zahraničí.
\"Jde o emigranty, kteří se chtějí vrátit do Čech, jeden je z Rakouska, druhý z Austrálie,\" řekl novinářům náměstek ministra životního prostředí Ladislav Miko. Tito dva kandidáti podle něj nejsou žádnými dobrodruhy, oba pracují v národních parcích a o situaci na Šumavě mají přehled. Do výběrového řízení se podle očekávání nepřihlásil dosavadní ředitel národního parku Ivan Žlábek, kterého kritizují ekologická sdružení.

PRAHA - Ministerstvo životního prostředí se nesmířilo s odmítnutím novely zákona, která by v ČR umožňovala vznik celoevropské sítě chráněných území Natura. Zákon chce ještě jednou poslancům předložit ke schválení, a to v dohledné době. Novelu zákona poslanci odmítli rozdílem jednoho hlasu před třemi týdny, proti byla hlavně ODS. Pokud poslanci Naturu neschválí, čekají Česko tvrdé sankce od EU.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů